EUR: 323,63 Ft
CHF: 287,69 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Tatabánya

Huszonnyolc óra intenzív tánc

Tánctáborban készülnek az őszre a Népház Show Formációs Táncegyüttes apróságai. A négynapos program során napi hét órán át együtt készül közel ötven ifjú táncos, az óvodástól a középiskolás korosztályig.

Egészen pontosan 46-an gyakorolnak együtt ezekben a napokban – mondta el Boros Ilona, az együttes művészeti vezetője. – A tábor elsődleges célja a közösségépítés, hiszen a különböző helyszíneken, eltérő csoportokban táncoló gyerekek sokszor nem ismerik egymást, itt viszont lehetőségük nyílik arra, hogy új barátokat szerezzenek.


46 gyerek gyakorol együtt

A tánc mellett fontos, hogy új barátságok is köttessenek

Az együtt töltött időnek, a többnapos intenzív gyakorlásnak természetesen szakmai szempontból is kedvező hatásai vannak.

Olyan technikákat tudunk itt gyakorolni, amire az év során nem volt módunk – mesélte Laczó Georgina, a táncegyüttes tagja, aki több társával – Bihary Petrával, Borbás Petrával, Dávid Enikővel és Erdősi Fannival – együtt tartotta az edzéseket a táborban. – Ennek köszönhetően ősszel már könnyebb lehet az új koreográfiák elsajátítása, ráadásul könnyebb lesz összhangot teremteni azok között a gyerekek között, akik a tábor során megismerik egymást.

A Népház Show Formációs Táncegyüttes mozgalmas hónapok előtt áll: már most készülnek év végi, karácsonyi gálájukra, azt követően pedig a 2019-es jubileumi évre, amikor megalapításuk harmincadik évfordulóját ünneplik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.