2019. február 19., kedd
Zsuzsanna

Sport

Huszti piros lapja végzetes volt

Helyenként jobban játszott, mégis 1-2-es vereséget szenvedett a MOL Vidi FC a Groupama Arénában a labdarúgó Bajnokok Ligája rájátszásában a görög AEK Athén ellen. A meccset nagyban befolyásolta Huszti Szabolcs korai kiállítása.

A Vidi FC kezdte jobban a találkozót, birtokolta a labdát, szervezetten futballozott. A játék képe akkor változott, amikor Huszti Szabolcs a 23. percben egy labdáért folyó küzdelem során keményen letalpalta és megtaposta az ellenfél játékosát. A bíró azonnal a piros lapot emelte fel. A hazaiak több mint fél órát játszottak emberhátrányban, kaptak is két gólt, azután a játékvezető egy görögöt is kiállított.


– Sajnálom, hogy piros lap lett a vége, de ezerszer ezerből így megyek bele egy párharcba, és ezután is így fogok. Nem tudom, mit látott taposó mozdulatnak a játékvezető. Azzal, hogy egy görögöt is kiállított, kompenzálni akart. Fontos volt ez a meccs, szerettünk volna jobb eredményt elérni – mondta a lefújást követően Huszti.– Akkor kaptunk ki, amikor emberhátrányban voltunk. Két könnyű gólt szereztek ellenünk, és túl sok lehetőséget hagytunk ki. Nagyon nehéz volt ilyen szinten emberhátrányban futballozni. A játékvezető döntését nem akarom kommentálni, egy jó bíróról van szó. A visszavágón a képlet egyszerű: nyernünk kell, legalább két góllal – mondta a meccs után Marko Nikolics, a fehérváriak edzője az M4 Sportnak.

A Vidi egyik legjobbja, Kovács István azt emelte ki a meccs után, hogy a kiállítást követően sem játszottak alárendelt szerepet, és a visszavágón két góllal nyerni fognak és továbbjutnak. A visszavágóra jövő kedden 21 órakor Athénban kerül sor.


Kapcsolódó Cikkek

  • Szalah vs. Lewandowski

    Szalah vs. Lewandowski

    Akár előrehozott döntő is lehetne a labdarúgó Bajnokok Ligája mai esti slágermérkőzése, ugyanis a Liverpool találkozik a Bayern Münchennel. Most minden szem a csoportkör gólkirályára (8 találat), Robert Lewandowskira szegeződik majd, míg a hazaiaknál Mohamed Szalahtól várják a gólokat.

  • 26 másodperc alatt lecsapták a világbajnokot

    26 másodperc alatt lecsapták a világbajnokot

    Hamar véget ért az Ultimate Fighting Championship (UFC) Phoenixben rendezett gálájának főmeccse, amelyen egykori nehézsúlyú világbajnok, Cain Velasquez csapott össze a kameruni-francia Francis Ngannouval.