EUR: 328,15 Ft
CHF: 300,85 Ft
2019. augusztus 23., péntek
Bence

Sport

Huszti piros lapja végzetes volt

Helyenként jobban játszott, mégis 1-2-es vereséget szenvedett a MOL Vidi FC a Groupama Arénában a labdarúgó Bajnokok Ligája rájátszásában a görög AEK Athén ellen. A meccset nagyban befolyásolta Huszti Szabolcs korai kiállítása.

A Vidi FC kezdte jobban a találkozót, birtokolta a labdát, szervezetten futballozott. A játék képe akkor változott, amikor Huszti Szabolcs a 23. percben egy labdáért folyó küzdelem során keményen letalpalta és megtaposta az ellenfél játékosát. A bíró azonnal a piros lapot emelte fel. A hazaiak több mint fél órát játszottak emberhátrányban, kaptak is két gólt, azután a játékvezető egy görögöt is kiállított.


– Sajnálom, hogy piros lap lett a vége, de ezerszer ezerből így megyek bele egy párharcba, és ezután is így fogok. Nem tudom, mit látott taposó mozdulatnak a játékvezető. Azzal, hogy egy görögöt is kiállított, kompenzálni akart. Fontos volt ez a meccs, szerettünk volna jobb eredményt elérni – mondta a lefújást követően Huszti.– Akkor kaptunk ki, amikor emberhátrányban voltunk. Két könnyű gólt szereztek ellenünk, és túl sok lehetőséget hagytunk ki. Nagyon nehéz volt ilyen szinten emberhátrányban futballozni. A játékvezető döntését nem akarom kommentálni, egy jó bíróról van szó. A visszavágón a képlet egyszerű: nyernünk kell, legalább két góllal – mondta a meccs után Marko Nikolics, a fehérváriak edzője az M4 Sportnak.

A Vidi egyik legjobbja, Kovács István azt emelte ki a meccs után, hogy a kiállítást követően sem játszottak alárendelt szerepet, és a visszavágón két góllal nyerni fognak és továbbjutnak. A visszavágóra jövő kedden 21 órakor Athénban kerül sor.


Kapcsolódó Cikkek

 • Kovács Katalin: Át kell élni a vb minden pillanatát

  Kovács Katalin: Át kell élni a vb minden pillanatát

  Kovács Katalin nosztalgikus érzésekkel a szívében indult családjával Szegedre, a kajak-kenu vb-re. A 31-szeres világbajnok felidézheti a szegedi élményeket, és talán a versenyek hangulata nyomán nagyobbik lánya is követi majd az anyai példát.

 • Rossz hír! Kizárták a Kárász, Kozák párost

  Rossz hír! Kizárták a Kárász, Kozák párost

  A csütörtöki előfutam után kizárták az 500 méteren címvédő Kárász Anna, Kozák Danuta kajakpárost a szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, mert a hajójuk könnyebbnek bizonyult a megengedettnél a mérlegelésnél.

 • Újabb magyar döntős hajó a kajak-kenu világbajnokságon

  Újabb magyar döntős hajó a kajak-kenu világbajnokságon

  A férfi 500 méteres kajakpáros bejutott a döntőbe, a kenus Nagy Bianka (200 m) és Bodonyi András (500 m) valamint az 500 méteren címvédő Kárász Anna, Kozák Danuta duó pedig a csütörtöki előfutam után a középfutamban folytatja szereplését a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon.