EUR: 323,04 Ft
CHF: 286,32 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Székesfehérvár

Idegenbeli bravúr ott, hazai vereség itt

Tombol a nyár, a strandolók örülnek, a vízparton ücsörgők napoznak, emberi testek merülnek a hűs habokba. A labdarúgók nem boldogok, ha délután öt órakor kell pályára lépniük, bár a délelőtti edzés sem maga az öröm. De hát nekik ez a munkájuk. Tény, az esti csaták színvonala kicsit jobb, mivel virgoncabban szedhetik a lábukat a pályán lévők.

Tánc a pályán? Aligha, inkább a PAFC védője figyeli Lencse (29-es) mozgását. Kettőt balra, kettőt jobbra? Fotó: Puskás Akadémia

Juhász Rolandról (jobbra) mintázhatják meg a csapat sikere, a küzdés, a győzni akarás szobrát Fotó: molvidi.hu

Kovács Istvánnak (piros-kékben) ismét jó szezonja lehet. Svédországban is jeleskedett. Folytassa ezt a visszavágón is! Fotó: molvidi.hu

Vége a mérkőzésnek, lehet örülni. Bár csak részsiker volt, mégis bravúr. Jöhet a visszavágó Fotó: molvidi.hu

Az OTP Bank Liga NB I-es bajnokság 3. fordulójára a Puskás Akadémia FC–MTK Budapest és a MOL Vidi FC–Mezőkövesd Zsóry FC találkozók voltak kiírva. De csak a Puskás-csapat lépett pályára az újonc MTK ellen. Tény, egy év kitérő után a kék-fehérek újoncnak számítanak, de sikeres történelmük kezdete a nagyon távoli múltba nyílik vissza. Ennek ellenére bíztunk a Puskás sikerében. Mert: mellettük volt a hazai pálya, győzelmet vártunk hát, pedig az első két fordulóban még nem kóstolták meg annak édes ízét a 2018/19-es bajnoki kiírásban. Most sem tehették meg, 2-1-re nyertek a fővárosiak. Nem játszott rosszul a hazai csapat, de a 33. percben Heris talált a kapuba. Fordulás után az 50. percben Spandlert kiállították, az 56. percben a felpörgő Puskás Kiss Tamás révén egyenlített, 1-1. Már-már úgy tűnt, a hazaiak emberhátrányban is pontot szereznek. De a 79. percben a csereként bejövő Torghelle fura gól részese lehetett. Ácsorgott a kapu előtt, amikor a budapestiek egy kóbor lövése – amely jócskán mellé ment volna – eltalálta a csatárt, a labda meg bepattant róla. Jókor volt jó helyen, nyertek a fővárosiak, így az első PAFC-győzelemre még várni kell!


A Vidi nem játszott bajnokit, mert kedden Malmőben volt jelenése a Bajnokok Ligája újabb selejtezőkörében. A Ludogerec sem ígérkezett könnyű ellenfélnek korábban, a Malmö meg pláne nem. Kicsit félve engedtük útjukra fiainkat, hogy a mérkőzés végén annál inkább örüljünk! Mert 1-1 lett a vége az összecsapásnak, ami a visszavágó előtt fenemód nagy lehetőséget sejtet. A 23-szoros svéd bajnok játékosa, a mélységből meginduló Anders Christiansen szerzett  vezetést, majd a 71. percben Nego két hazai védő totojázását ügyesen használta ki, és óriási gólt lőtt a jobb felsőbe! A következő csatán egygólos győzelem, de akár a 0-0 is a Vidi továbbjutását jelenti. Adott a lehetőség a play-off körbe jutásra, ami már a BL-csoportkörről dönthet! Amikor az újság megjelenik, Önök már tudják azt, amit most még csak remélünk. Az eredményt. A továbbjutást.

– A döntetlen nem rossz, de még nem értük el a célunkat, a visszavágó előttünk van. Persze örülünk a döntetlennek, ráadásul idegenben gólt szereztünk, ami nagyon fontos lehet! Remek labdát kaptam Juhász Rolandtól a gól előtt, figyelte a mozgásomat és a védők vonala mögé ívelt. Megküzdöttem a hátvédekkel, akik persze azt kiabálták, hogy kézzel értem a labdához. Nem így történt, hozzám került a labda, amit szerencsére sikerült jól eltalálnom. Természetesen boldog vagyok a gól miatt, de a lényeg az, hogy a csapat jó eredményt ért el! A második mérkőzésen okosan kell játszanunk és akkor továbbjuthatunk – mondta a vidi.hu-nak a mérkőzés lefújása után a gólszerző Nego.


A hétvégi összecsapásokat illetően minden illetékes beleegyezett abba, hogy a Vidi egy nappal korábban, péntek este 20 órakor rendezze meg az újabb magyar bajnokit szombat helyett. A kellemes ellenfélnek, a könnyű játszótársnak nem ígérkező Debrecen látogatott a Pancho Arénába. Kellemetlenség volt, öröm nem, 1-1 lett a vége. Ami biztató(?): a Ludogorec elleni visszavágó főpróbája sem sikerült, és mégis továbbjutás lett a vége… A Puskás Akadémia FC Szombathelyen, a Haladás otthonában lépett pályára. A remény megmaradt reménynek, 2-1-re nyert a házigazda Haladás.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.