2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Dunaújváros

Idén is átadják a Dunaújvárosért Díjat

Javaslatokat vár az önkormányzat a Dunaújvárosért Díjra érdemesnek tartott személyekről, közösségekről. Az ajánlani kívánók augusztus végéig juttathatják el jelöltjeik nevét a polgármesteri hivatalba.

Az idén is átadják a Dunaújvárosért Díjat. A rangos elismerést 1991-ben alapította Dunaújváros önkormányzata. Mint az a megfogalmazásban szerepel, az elismerés „azon természetes személynek és közösségnek adományozható, aki vagy amely Dunaújvárosban vagy Dunaújvárosért maradandót alkotott vagy tett”. A díjjal emlékérem, valamint pénzjutalom is jár.


Tavaly a Vasas Táncegyüttes volt az egyik díjazott

Aki javaslatot kíván tenni a díjra érdemesnek tartott természetes személyre vagy közösségre, az a polgármesteri hivatalba (2400 Dunaújváros, Városháza tér 1.) címzett levélben juttathatja el jelöltje nevét. Fontos, hogy az ajánlásnak tartalmaznia kell az indoklást, amelyben az ajánló a kandidált érdemeit sorolja fel. A tavalyi évben Tóth Imre, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Társadalmi Felelősségvállalási Bizottságának elnöke, valamint a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes kapta a Dunaújvárosért díjat, amelyet minden évben az október 23-i ünnepi rendezvényen ad át a polgármester.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.