EUR: 323,96 Ft
CHF: 287,55 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Dunaújváros

Idén is átadják a Dunaújvárosért Díjat

Javaslatokat vár az önkormányzat a Dunaújvárosért Díjra érdemesnek tartott személyekről, közösségekről. Az ajánlani kívánók augusztus végéig juttathatják el jelöltjeik nevét a polgármesteri hivatalba.

Az idén is átadják a Dunaújvárosért Díjat. A rangos elismerést 1991-ben alapította Dunaújváros önkormányzata. Mint az a megfogalmazásban szerepel, az elismerés „azon természetes személynek és közösségnek adományozható, aki vagy amely Dunaújvárosban vagy Dunaújvárosért maradandót alkotott vagy tett”. A díjjal emlékérem, valamint pénzjutalom is jár.


Tavaly a Vasas Táncegyüttes volt az egyik díjazott

Aki javaslatot kíván tenni a díjra érdemesnek tartott természetes személyre vagy közösségre, az a polgármesteri hivatalba (2400 Dunaújváros, Városháza tér 1.) címzett levélben juttathatja el jelöltje nevét. Fontos, hogy az ajánlásnak tartalmaznia kell az indoklást, amelyben az ajánló a kandidált érdemeit sorolja fel. A tavalyi évben Tóth Imre, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Társadalmi Felelősségvállalási Bizottságának elnöke, valamint a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes kapta a Dunaújvárosért díjat, amelyet minden évben az október 23-i ünnepi rendezvényen ad át a polgármester.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.