EUR: 323,57 Ft
CHF: 286,55 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Miskolc

Idén nincs vízhiány

Szilvásvárad Szalajka-völgyének büszkesége az elmúlt évtizedekben többnyire vízhiánnyal küzdött és volt rá eset, hogy a 17 méter hosszú és 18 lépcsőből álló Fátyol-vízesés aljára nem érkezett víz. Ami a Szalajka-forrásból odaszivárgott, azt a föld alatti víznyelők elvezették a lejjebb található Szikla-forráshoz. Az idei nyár bőséges csapadéka viszont megtette hatását, így ezekben a napokban régen látott víztömeg ömlik le a természeti képződményen.


Fotó: MTVA/Bizományosi: Lehotka László

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.