EUR: 321,50 Ft
CHF: 281,63 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Debrecen

Időkapszulás üzenet a jövőnek

Megújulva köszöntötte augusztus 20-át és a Virágkarnevált a debreceni főtér dísze, a Kossuth-szobor, amelyet az ezredforduló után most ismét felújítottak – sőt időkapszula is került bele!

A Kossuth-szobrot 1914. május 3-án leplezték le. Amikor a sétálóövezet mai formája kialakult az ezredfordulón, az önkormányzat felújíttatta a szoborcsoportot. Az újabb restaurálás most azért vált szükségessé, mert az eltelt idő alatt a talapzat belső elemei elmozdultak, a mészkőből készült kövek megsüllyedtek, és a bronzszobrok is megsérültek.


Széles Diána alpolgármester helyezte el a szobor talpazatába az időkapszulát

A Győrfi Lajos szobrászművész által személyesen felügyelt felújítást követően Széles Diána alpolgármester egy különleges mozzanattal gazdagította a szobor visszahelyezését. – Már a 2001-es felújításkor is belekerült a szobor talapzatába egy időkapszula. Ebbe most belehelyeztünk egy kiadványt, amely megmutatja, hogy milyen színes, gazdag programokkal bíró város Debrecen – mondta el. A kapszulában a cívisváros nyári programjait bemutató füzet mellett egy Debreceni Korzó is helyet kapott.

Debrecen egyik jelképe Margó Ede és Pongrácz Szigfrid alkotása
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.