EUR: 325,90 Ft
CHF: 296,65 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Egyéb XVI.kerület

Időközi választás lesz a kerületben!

Horváth János önkormányzati képviselő halála miatt időközi választás lesz a kerület 2. számú egyéni választókerületében november 11-én, vasárnap.

Választói névjegyzék

Azt a választópolgárt, aki legkésőbb szeptember 14-én a szavazóköri névjegyzékben szerepel, a Nemzeti Választási Iroda 2018. szeptember 24-éig értesítő megküldésével tájékoztatja a szavazóköri névjegyzékbe vételéről. A Helyi Választási Iroda értesítő átadásával vagy megküldésével tájékoztatja a szavazóköri névjegyzékbe történt felvételéről azt a választópolgárt, aki  szeptember 14-ét követően kerül az egyéni választókerület szavazóköri névjegyzékébe.


Ajánlóívek átadása

A Helyi Választási Iroda legkorábban  szeptember 24-én adja át az igénylő részére az általa igényelt mennyiségű ajánlóívet.

Jelöltállítás

A települési egyéni választókerületi jelöltet október 8-án (hétfő) 16 óráig lehet bejelenteni.

Mozgóurna-kérelem

Mozgásukban korlátozott választópolgárok mozgóurna iránti kérelmet nyújthatnak be a Helyi Választási Irodához november 9-én 16 óráig, azt követően november 11-én 15 óráig ahhoz a szavazatszámláló bizottsághoz, amelyhez az értesítőjük szól. A mozgóurna-kérelmet benyújthatják az interneten keresztül a valasztas.hu oldalon.

További információk a bp16.hu honlapon, az Időközi Választás 2018 menüpont alatt találhatók.

Kapcsolódó Cikkek