2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb XVI.kerület

Időközi választás lesz a kerületben!

Horváth János önkormányzati képviselő halála miatt időközi választás lesz a kerület 2. számú egyéni választókerületében november 11-én, vasárnap.

Választói névjegyzék

Azt a választópolgárt, aki legkésőbb szeptember 14-én a szavazóköri névjegyzékben szerepel, a Nemzeti Választási Iroda 2018. szeptember 24-éig értesítő megküldésével tájékoztatja a szavazóköri névjegyzékbe vételéről. A Helyi Választási Iroda értesítő átadásával vagy megküldésével tájékoztatja a szavazóköri névjegyzékbe történt felvételéről azt a választópolgárt, aki  szeptember 14-ét követően kerül az egyéni választókerület szavazóköri névjegyzékébe.


Ajánlóívek átadása

A Helyi Választási Iroda legkorábban  szeptember 24-én adja át az igénylő részére az általa igényelt mennyiségű ajánlóívet.

Jelöltállítás

A települési egyéni választókerületi jelöltet október 8-án (hétfő) 16 óráig lehet bejelenteni.

Mozgóurna-kérelem

Mozgásukban korlátozott választópolgárok mozgóurna iránti kérelmet nyújthatnak be a Helyi Választási Irodához november 9-én 16 óráig, azt követően november 11-én 15 óráig ahhoz a szavazatszámláló bizottsághoz, amelyhez az értesítőjük szól. A mozgóurna-kérelmet benyújthatják az interneten keresztül a valasztas.hu oldalon.

További információk a bp16.hu honlapon, az Időközi Választás 2018 menüpont alatt találhatók.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.