EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Debrecen

Igazi gigashow lesz a virágkarnevál!

Bizton állítható, hogy idén is látványos virágkarneválra készül Debrecen. A karnevál egyik fő attrakciója egy óriási virágtigris lesz, és összesen 16 virágkocsi, 30 művészeti csoport és 2000 fellépő várja az érdeklődőket. A Karneváléjen, Magyarország legnagyobb arénashow-ján A Dal sztárjai is fellépnek. A virágkarnevál másnapján pedig Táncol a város címmel esti felvonulásra várják a belvárosba a közönséget.

Az óriási virágtigris makettjét is bemutatták a sajtótájékoztatón

A hangárokban lázasan folyik a munka, idén több virágkocsira lett volna szükség, mint amennyi rendelkezésre állt. Most hatszázezernél is több dáliát használnak fel a díszítéshez. – Tavaly egykamionnyi, idén kétkamionnyi virág érkezik. Megpróbáltuk a kompozíciókat is úgy tervezni, hogy lehetőleg minél nagyobb felületen élő virág legyen – mondta el Gulyás Tamás, a virágkocsikért felelős kivitelező.


Tavaly nagy siker volt a 3D mapping Debrecen főtéren. A református Nagytemplom homlokzatát festették át háromdimenziós panorámavetítéssel. Az épületvetítés idén sem marad el, és több helyszínen is látható lesz. Tervezünk egy interaktív épületvetítést a Déri Múzeum bejáratához, a homlokzatra. Ezt úgy kell elképzelni, hogy az emberek a saját testükkel, kezükkel tudják majd befolyásolni a tartalmat, összesen öt 3D mapping művész produkcióit láthatja a közönség – közölte Bordos László Zsolt, 3D mapping művész.

–  A legnagyobb kulturális és összművészeti rendezvényről van szó, így minden évben igyekszünk többet nyújtani. A karneváli hét időtartama, az események, a résztvevők száma évről évre dinamikusan növekszikmondta el Papp László polgármester.


Továbbra is lesz Galiba fesztivál, a családok évéhez kapcsolódva, a városrészek lakói is díszíthetnek majd kompozíciókat – erről már a virágkarnevált szervező cég vezetője beszélt a beharangozó sajtótájékoztatón. Bódor Edit hozzátette, emellett idén újabb programokkal is készülnek, igyekeznek minden korosztály számára megfelelő szórakozást biztosítani. – Ez egy nagyszerű közös produkció, igazi összefogás, ebben rejlik a rendezvények sikere is, biztosítva a továbbélés lehetőségét, mert ezt mindenki a sajátjának, közösnek érzi – mondta a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője.

Gulyás Tamás, Bódor Edit, Dr. Papp László, Bordos László Zsolt, Jóna Szabolcs és Heincz Gábor “Biga”

Idén nemcsak a virágok és programok száma nő, de augusztus 21-én egy ráadásnapot is tartanak. Megismételjük a belvárosban a karneváli menetet, koncertekkel és felvonulásokkal. Egy városközponti rendezvénnyel zárjuk a karneváli hetet, tehát nyugodtan lehet mondani, hogy a város a leggrandiózusabb karneváli hetére készül 2018-ban – tette hozzá Papp László polgármester.

Természetesen Magyarország legnagyobb arénashow-ja, a Karneváléj sem  marad el augusztus 20-án a stadionban. A fellépők között többek között A Dal című műsor sztárjai is ott lesznek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Irány a színház! Lessünk be a kulisszák mögé!

    Irány a színház! Lessünk be a kulisszák mögé!

    Harmincnégy színház részvételével, mintegy 200 programmal várja az érdeklődőket szombaton a Színházak Éjszakája. A teátrumok nem csak előadásokkal készülnek, hanem kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal és számos egyéb programon is részt lehet venni.

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.