2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Székesfehérvár

II. András, a csillaghullásban álmodó

Részlet a látványos előadásból, a nyár egyik legnagyobb művészeti eseményéből, a szertartásjáték előadásából Fotó: ÖKK, Simon Erika

A rendező, Szikora János előadásával arra kereste a választ, hogy II. András vajon a realitásoktól elrugaszkodó álmodozó, vagy az Árpád-ház egyik legmodernebb, korát messze megelőző uralkodója volt. A székesfehérvári szertartásjáték idei „epizódjában” a nézők a Nemzeti Emlékhelyen felépített hatalmas szabadtéri színpadon augusztus 18-án és 19-én a színészek, táncosok, zenészek játékát láthatták; az előadásban a határon túlról érkező diákok is közreműködtek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.