EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Külföld

Illegális dohányüzemeket füleltek le a bolgár hatóságok

Illegális dohányüzemekre csaptak le a bolgár hatóságok dél-bulgáriai városokban.

A nyomozóhatóságok szombati közlése szerint a négy “illegális cigarettagyár” feltárásához – Tutrakanban, Gorna Orjahovicában és Dupnicában – titkosszolgálati eszközök alkalmazásával, pénzmosási ügyben indult nyomozás révén jutottak el. Összesen 23 ember ellen emeltek vádat az ügyben.


A cigarettagyártó üzemek a külvilágtól teljeden elzártak voltak, az ott dolgozók ott is laktak, éttermet és pihenő helyiségeket is kialakítottak számukra, fitnesz-terem és pinpongaszatal is volt az épületekben.

Az üzemek a legmodernebb cigarettagyártó gépekkel voltak felszerelve, napi 100 ezer doboz cigarettát gyártottak.bennük. A dolgozókat úgy szállították oda, hogy nem tudták, hol vannak, két-három hetente váltották őket. Az illegális termékeket Bulgáriában és külföldön terjesztették. Ugyancsak feltártek egy dohányfeldolgozó üzemet egy faluban.

Az üzemek lefülelésekor 42 tonna cigarettát foglaltak le a hatóságok mintegy 7 millió leva (3,5 millió euró) értékben. Lefoglaltak még 13,5 millió filtert, de 11 teherautó, személygépkocsik és kisbuszok is a hatóság kezére jutott az akciókban.

Kapcsolódó Cikkek

  • Verekedés tört ki a Srí Lanka-i parlamentben

    Verekedés tört ki a Srí Lanka-i parlamentben

    Ismét egymásnak estek a képviselők Srí Lankán pénteken, miután a parlament újfent megvonta bizalmát az államfő által október végén sebtében kinevezett Mahinde Radzsapaksze miniszterelnöktől és kormányától az ellenzék által kezdeményezett bizalmatlansági indítvány eredményeképpen.

  • Rekordáron cserélt gazdát David Hockney festménye

    Rekordáron cserélt gazdát David Hockney festménye

    Kortárs művész esetében aukciós rekordot jelentő 90,3 millió dollárért (25,5 milliárd forint) cserélt gazdát a britek egyik leghíresebb művészeként számon tartott David Hockney egy festménye a Christie’s aukciósház csütörtök esti licitjén New Yorkban.