EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Miskolc

Illegális szemetelőkre vadászik a „zöldkommandó”

Új rendészeti egység alakult Miskolcon a városháza, az önkormányzati rendészet, a rendőrség és a helyi hulladékgazdálkodó kft. együttműködésével. A „zöldkommandó” már járőrözik a városban, és szúrópróbaszerű ellenőrzéseket végez azokon a helyeken, ahol gyakori az illegális hulladéklerakás.

A városháza tájékoztatása szerint, a „zöldkommandó” létrehozásának célja az illegális hulladéklerakás visszaszorítása, a köztisztasági szabálysértések büntetése. A testület ellenőrizheti, hogy az ingatlantulajdonosok kötöttek-e szemétszállítási szerződést, és azt is, hogy az illegális lerakók közelében ellenőrzött járművek milyen szállítmányt visznek.


A zöldkommandót már láthatjuk járőrözni a városban

Az egység végezhet megfigyelést, rajtaütést, lakossági bejelentések alapján felderítést, továbbá helyszíni bírságot szabhat ki guberálás vagy köztisztasági szabálysértés elkövetése esetén. A „zöldkommandó” minden esetben a legnagyobb kiszabható bírságot alkalmazza. Az illegális hulladéklerakás a hulladék mennyiségétől és összetételétől függően akár bűncselekményként is kezelhető, szabadságvesztéssel is büntethető – áll a közleményben.

Az illegális hulladéklerakás szabadságvesztéssel is büntethető

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.