EUR: 323,46 Ft
CHF: 286,47 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Miskolc

Illegális szemetelőkre vadászik a „zöldkommandó”

Új rendészeti egység alakult Miskolcon a városháza, az önkormányzati rendészet, a rendőrség és a helyi hulladékgazdálkodó kft. együttműködésével. A „zöldkommandó” már járőrözik a városban, és szúrópróbaszerű ellenőrzéseket végez azokon a helyeken, ahol gyakori az illegális hulladéklerakás.

A városháza tájékoztatása szerint, a „zöldkommandó” létrehozásának célja az illegális hulladéklerakás visszaszorítása, a köztisztasági szabálysértések büntetése. A testület ellenőrizheti, hogy az ingatlantulajdonosok kötöttek-e szemétszállítási szerződést, és azt is, hogy az illegális lerakók közelében ellenőrzött járművek milyen szállítmányt visznek.


A zöldkommandót már láthatjuk járőrözni a városban

Az egység végezhet megfigyelést, rajtaütést, lakossági bejelentések alapján felderítést, továbbá helyszíni bírságot szabhat ki guberálás vagy köztisztasági szabálysértés elkövetése esetén. A „zöldkommandó” minden esetben a legnagyobb kiszabható bírságot alkalmazza. Az illegális hulladéklerakás a hulladék mennyiségétől és összetételétől függően akár bűncselekményként is kezelhető, szabadságvesztéssel is büntethető – áll a közleményben.

Az illegális hulladéklerakás szabadságvesztéssel is büntethető

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.