EUR: 323,54 Ft
CHF: 286,14 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Miskolc

In memoriam Matus György

72 éves korában elhunyt Matus György, a Vörösmarty Színház művésze, aki 20 évig volt a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja.

Matus György 1945-ben született, 27 évesen a Bartók Színházban kezdte színészi karrierjét. Ezután több mint húsz éven keresztül a Miskolci Nemzeti Színház társulatában töltött be fontos szerepet. A miskolci színjátszás egyik legnagyobb sikere volt a nyolcvanas években Vian Mindenkit megnyúzunk című komédiája, ebben nyújtotta egyik legkiemelkedőbb alakítását a 72 éves korában elhunyt művész.

Matus György partnerével Péva Ibolyával – fotó: Jármay György

1998-ban szerződött le a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatához, ahol haláláig folyamatosan játszott. A Magyar Színházban többször is vendégszerepelt, szinkronszínészként számos filmszereplőnek kölcsönözte a hangját. 2016-ban a Csak még egyszer előre! című I. világháborús filmben tűnt fel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.