EUR: 322,50 Ft
CHF: 282,84 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb Szekszárd

Ingyenes tankönyv a kilencedikeseknek

Augusztus elsején kezdődött meg országszerte a 2018/2019-es tanév tankönyveinek a kiszállítása.

Az ingyenes kiadványokhoz hazánkban több mint egymillió diák jut hozzá, ami 10–12 ezer forintos megtakarítást is jelenthet a családi költségvetésben. A Szekszárdi I. Béla Gimnázium, Kollégium és Általános Iskolában már lapozhatják is az új tanév könyveit, hiszen a múlt héten már megérkeztek az új tankönyvek – tájékoztatott Hajós Éva intézményvezető.


Több raklapnyi tankönyv érkezett a szekszárdi gimnáziumba Fotó: Nagy Nándor

– A mi intézményünkbe augusztus hetedikére vártuk a tankönyvek megérkezését és ez zökkenőmentesen meg is történt. Az intézmény alkalmazottai mellett a diákmunkát vállalók is részt vettek abban a folyamatban, ahogy több raklapnyi tankönyvet szállítottak a gimnáziumba. Hiánytalanul minden könyvet megkaptunk, és diákjaink a közösségi szolgálat keretében tudnak közreműködni a tankönyvek augusztus végi szortírozásában, kiosztásában. Gimnáziumunkban a kilencedik évfolyamon mindenki ingyenesen kapja a tankönyveket. Összesen 112 diák kezdi meg nálunk a Kadarka utcai gimnáziumban a kilencedik évfolyamot, négy osztályban. A 2018/2019-es tanévben reál-informatika, geo-informatika, angol-informatika, humán-idegen nyelv, sport-idegen nyelv profilú osztályaink lesznek és ezekhez az osztályokhoz különféle kiadók tankönyveit válogatták össze a szakmai munkaközösségek – részletezte Hajós Éva.

Hozzátette, hogy a legnagyobb választék a nyelvkönyvek területén van. Hangsúlyozta továbbá, hogy két lényeges szempont volt a könyvek kiválasztásában. Egyrészt a könyvek árát, másrészt digitális elérhetőségét tartották szem előtt.


A 2018/2019-es tanévben 112 kilencedikes diák részesül ingyen tankönyvekben Fotó: Nagy Nándor

– Az egyik lényeges szempont a könyvek ára volt, hogy elérhető legyen minden diákunk számára, hiszen a nyelvkönyvekkel és az egyéb felszereléssel együtt lényegesek a kiadások. A mi tanári karunkban a másik fontos szempont az volt, hogy legyenek online elérhető digitális anyagok a tankönyvekhez, illetve maga a tankönyv legyen digitalizált. Elmondhatom, hogy ezen a téren elég szépen fejlődik a Szekszárdi I. Béla Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola. A mi intézményünkben további hetven fő ingyenesen, azaz normatív kedvezménnyel kapja meg a tankönyveket és az ehhez kapcsolódó kiadványokkal együtt rászorultsági alapon, tartós betegségük okán, vagy azért, mert hála Istennek három vagy több ennél több gyermekes családban nevelkedik – részletezte az intézményvezető.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.