EUR: 322,02 Ft
CHF: 285,18 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Pécs

Irány a nyílt víz! Ezeket a helyeket látnod kell!

Az elmúlt napok rekkenő hőségében mindenki a felfrissülést nyújtó természetes vizű strandokat keresi. Arra azonban kevesebben gondolnak, hogy Pécstől néhány tíz kilométerre igazi „oázisokra” is bukkanhatunk, ahol nincs tömegnyomor.  

Dráva – Barcsi szabadstrand

A Dráva vize tökéletesen alkalmas fürdőzésre, igaz, elég későn melegszik fel és kevés a jó fürdőhely a partján. Nyár közepén azonban már megér egy kitérőt! Az egyetlen szabadvízi strandja ugyanis tőlünk egyórányira, Barcson található. Ligetes, árnyékos partja pedig kellemes kikapcsolódást kínál a folyami vizek kedvelőinek. A Dráva szabadstrandja a Barcsi hídtól keletre kialakított részen található, a partszakasz fokozatosan mélyül.


Barcsi szabadstrand – Pécstől 65 kilométerre található (Fotó:www.strand.hu)

Szálka szabadstrand 

A fokozatosan mélyülő víz mellett a gyermekbarát szolgáltatásai is csábítóak egy kisgyermekes családnak. Van játszótere és lehet vízibiciklit is bérelni. Emellett a bringásoknak is ajánljuk, hiszen egy kis kerülővel (Hosszúhetény–Szászvár–Bonyhád felé) Pécsről is könnyen megközelíthető a hely. Autóval cirka 45 percre található a szálkai tó, de megéri a fáradság. A völgyben lévő szabadstrand csaknem 100 méter hosszú partszakasszal várja a fürdőzőket. A környéken a horgászok is lógathatják a botjukat, jó pár eldugott hely van, ahová a meleg elől be lehet bújni. Egy hátránya van csak a strandnak, hogy az árnyékos helyekért korán kell érkezni – de ez majdnem mindenhol így van.

Pécstől Szálka 51 kilométerre fekszik. A belépés 6 éves korig ingyenes, diákoknak 300, felnőtteknek 500 forint a beugró (Fotó:www.strand.hu)

Faddi-Duna – Fadd-dombori szabadstrand

Egy kicsit messzebb kell utazni, de ingyenes szabadstrandra lelhetünk Szekszárd után, Fadd-Domborin, ami a Duna-holtág mellett helyezkedik el. A 12 km hosszú Duna-holtág ideális hely a nyugodt pihenésre vágyóknak. De Dombori a vízi sportok kedvelőinek is kiváló hely, a holtág egykori versenypályáján már számos nemzetközi versenyt rendeztek. Az üdülőtelepen több jól kiépített strand található felszerelt tenisz-, foci-, kézilabda-, kosárlabda- és strandröplabdapályával, így a sportos nyaralást kedvelőknek is ajánlható. A holtág a horgászoknak is igazi paradicsom, óriási harcsákból sincs hiány.


Fadd-Dombori Pécstől 80 kilométerre van (Fotó:www.strand.hu)

Mohácsi szabadstrand

És a végére hagytuk a Mohácsnál található szabadstrandot. Komp visz át a Mohácsi-szigetre, majd akár vízi taxival is eljuthatunk a strandig. Ez utóbbi a Mohács Yacht Club kikötőjéből indul.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.