EUR: 323,54 Ft
CHF: 286,14 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Pécs

Irány a nyílt víz! Ezeket a helyeket látnod kell!

Az elmúlt napok rekkenő hőségében mindenki a felfrissülést nyújtó természetes vizű strandokat keresi. Arra azonban kevesebben gondolnak, hogy Pécstől néhány tíz kilométerre igazi „oázisokra” is bukkanhatunk, ahol nincs tömegnyomor.  

Dráva – Barcsi szabadstrand

A Dráva vize tökéletesen alkalmas fürdőzésre, igaz, elég későn melegszik fel és kevés a jó fürdőhely a partján. Nyár közepén azonban már megér egy kitérőt! Az egyetlen szabadvízi strandja ugyanis tőlünk egyórányira, Barcson található. Ligetes, árnyékos partja pedig kellemes kikapcsolódást kínál a folyami vizek kedvelőinek. A Dráva szabadstrandja a Barcsi hídtól keletre kialakított részen található, a partszakasz fokozatosan mélyül.


Barcsi szabadstrand – Pécstől 65 kilométerre található (Fotó:www.strand.hu)

Szálka szabadstrand 

A fokozatosan mélyülő víz mellett a gyermekbarát szolgáltatásai is csábítóak egy kisgyermekes családnak. Van játszótere és lehet vízibiciklit is bérelni. Emellett a bringásoknak is ajánljuk, hiszen egy kis kerülővel (Hosszúhetény–Szászvár–Bonyhád felé) Pécsről is könnyen megközelíthető a hely. Autóval cirka 45 percre található a szálkai tó, de megéri a fáradság. A völgyben lévő szabadstrand csaknem 100 méter hosszú partszakasszal várja a fürdőzőket. A környéken a horgászok is lógathatják a botjukat, jó pár eldugott hely van, ahová a meleg elől be lehet bújni. Egy hátránya van csak a strandnak, hogy az árnyékos helyekért korán kell érkezni – de ez majdnem mindenhol így van.

Pécstől Szálka 51 kilométerre fekszik. A belépés 6 éves korig ingyenes, diákoknak 300, felnőtteknek 500 forint a beugró (Fotó:www.strand.hu)

Faddi-Duna – Fadd-dombori szabadstrand

Egy kicsit messzebb kell utazni, de ingyenes szabadstrandra lelhetünk Szekszárd után, Fadd-Domborin, ami a Duna-holtág mellett helyezkedik el. A 12 km hosszú Duna-holtág ideális hely a nyugodt pihenésre vágyóknak. De Dombori a vízi sportok kedvelőinek is kiváló hely, a holtág egykori versenypályáján már számos nemzetközi versenyt rendeztek. Az üdülőtelepen több jól kiépített strand található felszerelt tenisz-, foci-, kézilabda-, kosárlabda- és strandröplabdapályával, így a sportos nyaralást kedvelőknek is ajánlható. A holtág a horgászoknak is igazi paradicsom, óriási harcsákból sincs hiány.


Fadd-Dombori Pécstől 80 kilométerre van (Fotó:www.strand.hu)

Mohácsi szabadstrand

És a végére hagytuk a Mohácsnál található szabadstrandot. Komp visz át a Mohácsi-szigetre, majd akár vízi taxival is eljuthatunk a strandig. Ez utóbbi a Mohács Yacht Club kikötőjéből indul.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.