2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Budapest XV.kerület

Iskolakezdés: önkormányzati kiegészítés kell!

Az állam több eszközzel is támogatja a családokat az iskolakezdésre történő felkészülésben, valamint a folyamatos iskolai ellátásban.

Az egyik ilyen, hogy bővítették a feltételeket, így már több mint félmillió gyerek étkezik ingyen és több mint egymillió kap ingyen tankönyvet. Ez a két támogatás a nagycsaládosok esetében már nemcsak az első kilenc, hanem minden évfolyamon jár. Augusztusban dupla családi pótlékot is folyósítanak, hogy az egyszeri nagy kiadáshoz hozzájáruljon a kormány.
A másik támogatási forma, hogy a munkáltatók kedvező adó- és járulékfizetési feltételek mellett adhatnak iskolakezdési támogatást, akár mindkét szülőnek. Ezt a lehetőséget kevesen ismerik és veszik igénybe, pedig a bér kifizetésnél sokkal előnyösebb mindkét fél számára.
Mindezeket az intézkedéseket kellene a kerületi önkormányzatnak célzottan, a rászorulók számára kiegészítenie, ezért László Tamás, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje azt javasolja, hogy széles körben felhasználható támogatást nyújtson a kerület a szülőknek, hogy szeptemberben a kerületi gyerekek minél könnyebben kezdhessék a tanévet!


Kapcsolódó Cikkek