EUR: 323,45 Ft
CHF: 286,27 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Budapest XV.kerület

Iskolakezdés: önkormányzati kiegészítés kell!

Az állam több eszközzel is támogatja a családokat az iskolakezdésre történő felkészülésben, valamint a folyamatos iskolai ellátásban.

Az egyik ilyen, hogy bővítették a feltételeket, így már több mint félmillió gyerek étkezik ingyen és több mint egymillió kap ingyen tankönyvet. Ez a két támogatás a nagycsaládosok esetében már nemcsak az első kilenc, hanem minden évfolyamon jár. Augusztusban dupla családi pótlékot is folyósítanak, hogy az egyszeri nagy kiadáshoz hozzájáruljon a kormány.
A másik támogatási forma, hogy a munkáltatók kedvező adó- és járulékfizetési feltételek mellett adhatnak iskolakezdési támogatást, akár mindkét szülőnek. Ezt a lehetőséget kevesen ismerik és veszik igénybe, pedig a bér kifizetésnél sokkal előnyösebb mindkét fél számára.
Mindezeket az intézkedéseket kellene a kerületi önkormányzatnak célzottan, a rászorulók számára kiegészítenie, ezért László Tamás, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje azt javasolja, hogy széles körben felhasználható támogatást nyújtson a kerület a szülőknek, hogy szeptemberben a kerületi gyerekek minél könnyebben kezdhessék a tanévet!


Kapcsolódó Cikkek

 • Tárolót a társasházakba!

  Tárolót a társasházakba!

  Pályázat útján szerezhetnek pénzt Belváros-Lipótváros társasházai, ha kerékpártárolót szeretnének létesíteni az ingatlanon belül.

 • Budapest madártávlatból

  Budapest madártávlatból

  Lenyűgöző légi felvételeivel meghódította a közösségi oldalakat, kedvenc témája Budapest, madártávlatból megörökítette már a főváros számos jellegzetes helyszínét, de szívesen csinál képeket sokfelé Magyarországon és szerte a világban.

 • Eifert-képek Újpesten

  Eifert-képek Újpesten

  Hazai és nemzetközi szinten is a legjobbak között jegyzik Eifert János fotóművész fényképeit.