EUR: 323,45 Ft
CHF: 286,27 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Nagykanizsa

Ismét bor- és dödöllefesztivál

Borról, ételekről és kultúráról egyaránt szól az idén 15. alkalommal megtartandó nagykanizsai bor- és dödöllefesztivál, amelyen a hagyományos zalai étel készítésében ezúttal is helyi és környékbeli társaságok versengenek. A népszerű ősznyitó fesztivált ezúttal szeptember 7-én és 8-án rendezik.

Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Dénes Sándor polgármester azt mondta, a hagyományoknak megfelelően idén is helyi és térségbeli csapatok mérik össze dödöllekészítő tudásukat, míg a színpadon a város és környéke művészeti csoportjai kapnak bemutatkozási lehetőséget. A gasztronómiai fesztivál kapcsolódik az egykori kanizsai várkapitányról elnevezett Thúry-emlékévhez.


A fesztivál a legfiatalabbaknak is jó szórakozást kínál (Fotó: Gergely Szilárd)

A programsorozatnak közösségépítő szerepe is van, emelte ki Dénes Sándor, hiszen a családoknak, baráti társaságoknak kínál találkozási és kikapcsolódási lehetőséget. A fesztivál területe ezúttal némiképp kisebb lesz a megszokottnál, mert csak az Erzsébet térre korlátozódik, a korábbiakkal ellentétben ugyanis a Fő utcát a környékbeli út- és járdafelújítások miatt nem lehet majd lezárni.

Horváth István, a 15. Kanizsai Bor- és Dödöllefesztivált szervező KonTuRplusz Egyesület elnöke arról beszélt, hogy a város főterén ezúttal 20 ételkészítő csapatnak lesz hely, ők a dödölle főételként vagy köretként történő bemutatásán kívül borkorcsolyák, borkínálók elkészítésében versengenek. Kiválasztják Thúry borát is, 14 zalai termelő nedűi közül a legjobb vöröset, fehéret és rozét keresik majd.

A térségbeli művészeti csoportok mellett neves előadók is fellépnek a fesztiválon, többek között a Bagossy Brothers Company és a Budapest Bár, de a kicsiktől a felnőttekig igyekeznek minden korosztálynak szórakoztató programokat kínálni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.