2018. december 12., szerda
Gabriella

Egyéb Dunaújváros

Ismét jégen a Bikák

Az Érsekújvár elleni mérkőzéssel megkezdte a Visegrád Kupa küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. Az együttes jelentős átalakuláson ment keresztül mind játékosállományában, mind vezetőedzőjét tekintve, így a szezon első fele minden bizonnyal az összecsiszolódásról szól majd.

Az idén bekapcsolódik a Visegrád Kupa küzdelmeibe a Dunaújvárosi Acélbikák (DAB) jégkorongcsapata is. Az első találkozót már le is játszották Azariék, akik a szlovák Extraligában szereplő Érsekújvár (Nové Zamky) együttesével mérték össze erejüket. A sorozatban három magyar és három szlovák együttes mérkőzik majd meg egymással: a két említett csapaton kívül az Újpest, valamint a Székesfehérvár alakulata, illetve a Nyitra és a Poprád játszanak majd a minél jobb eredményekért. Az első találkozó, amely az Acélbikák számára az idei szezon első mérkőzését is jelentette, az érsekújváriak győzelmét hozta, akik 3-2 arányban múlták felül Dunaújvárosban az Acélbikákat.


Az Acélbikák a Nové Zámky ellen játszották az idény első mérkőzését (fotó: Boda Bence)

A vereség ellenére nem volt elégedetlen a DAB mestere, aki első szezonját kezdi a csapatnál.

– Amit gyakoroltunk, azt a jégen is láttam a fiúktól, sikerült ezekből a taktikai elemekből gólveszélyes támadásokat is építeni, úgyhogy azt gondolom, jó irányba haladunk. Sajnos adtunk egy-két könnyű gólt a mai estén, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy például a 6 az 5 elleni szituációt még nem is volt időnk gyakorolni – mindössze egy hete léptünk jégre először. Büszke vagyok a fiúkra, nagyot küzdöttek, bár az első harmadban a szlovák csapat sok helyzetet tudott kialakítani, de ők már játszottat idén mérkőzést, ilyen szempontból tehát előttünk jártak. Azt láttam, hogy ahogy telt az idő, egyre jobbak lettünk, ami pedig külön pozitívum, hogy a végén sem fogyott el az üzemanyag, persze a lábak már nem voltak frissek, de maradt még bennünk energia – mondta el Antti Karhula vezetőedző.


Az újvárosi csapat nem sokat pihent, hiszen az Érsekújvár elleni mérkőzés után felkészülési találkozón fogadta a Fehérvár együttesét, amelyet 6-4-re sikerült legyőznie az Acélbikáknak. A szurkolóknak nem kell azonban sokat várniuk a következő tétmérkőzésre, hiszen a Visegrád Kupa küzdelmeiben a címvédő Nyitra látogat Dunaújvárosba augusztus 19-én, a mérkőzésen az idei szezonra szóló bérletek árusítását is megkezdi a csapat.

Kapcsolódó Cikkek