EUR: 332,47 Ft
CHF: 303,24 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb Békéscsaba

Ismét jeleskedtek a megyei rendőrök

A IV. Országos Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály (MEKTA) kombinált szituációs lő- és intézkedéstaktikai versenyt rendezték meg a közelmúltban Veszprém megyében, ahol a Békés megyei csapat az első helyen zárt.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közreműködésével szervezte meg a IV. Országos MEKTA-versenyt július végén Csopakon. A 24 órás kombinált szituációs lő- és intézkedéstaktikai versenyen 13 megyei rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztálya képviseltette magát, továbbá a Készenléti Rendőrség csapata versenyen kívül vett részt a megmérettetésen.


Az egységeknek nappal és éjszaka összesen nyolc versenyszámban kellett a legjobb tudásuknak megfelelő teljesítményt nyújtaniuk. A résztvevők a folyamatos terheléssel járó küzdelemben az első napon kombinált lő-, személyvédelmi, elméleti és éjszakai vezetéstechnikai feladatokat teljesítettek. Az úgynevezett taktikai házban egy magasabb szintű képzettséget igénylő intézkedéstaktikai feladatot kellett végrehajtaniuk, az akadálypályán pedig fizikai erőnlétükről és állóképességükről adtak számot. A második nap és egyben a megmérettetés a reggeli órákban megrendezett sportfoglalkozással zárult – derült ki a police.hu közleményéből. Az ehhez hasonló versenyek azért fontosak a szakemberek számára, mert így folyamatosan fejleszthetik tudásukat, találkozhatnak olyan szituációkkal, amelyek megoldása éles helyzetben is segítséget jelenthet.

Helyezések:

 1. Békés Megyei Rendőr-főkapitányság csapata
 2. Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság csapata
 3. Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság csapata

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.