EUR: 323,44 Ft
CHF: 286,50 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Békéscsaba

Ismét jeleskedtek a megyei rendőrök

A IV. Országos Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály (MEKTA) kombinált szituációs lő- és intézkedéstaktikai versenyt rendezték meg a közelmúltban Veszprém megyében, ahol a Békés megyei csapat az első helyen zárt.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közreműködésével szervezte meg a IV. Országos MEKTA-versenyt július végén Csopakon. A 24 órás kombinált szituációs lő- és intézkedéstaktikai versenyen 13 megyei rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztálya képviseltette magát, továbbá a Készenléti Rendőrség csapata versenyen kívül vett részt a megmérettetésen.


Az egységeknek nappal és éjszaka összesen nyolc versenyszámban kellett a legjobb tudásuknak megfelelő teljesítményt nyújtaniuk. A résztvevők a folyamatos terheléssel járó küzdelemben az első napon kombinált lő-, személyvédelmi, elméleti és éjszakai vezetéstechnikai feladatokat teljesítettek. Az úgynevezett taktikai házban egy magasabb szintű képzettséget igénylő intézkedéstaktikai feladatot kellett végrehajtaniuk, az akadálypályán pedig fizikai erőnlétükről és állóképességükről adtak számot. A második nap és egyben a megmérettetés a reggeli órákban megrendezett sportfoglalkozással zárult – derült ki a police.hu közleményéből. Az ehhez hasonló versenyek azért fontosak a szakemberek számára, mert így folyamatosan fejleszthetik tudásukat, találkozhatnak olyan szituációkkal, amelyek megoldása éles helyzetben is segítséget jelenthet.

Helyezések:

 1. Békés Megyei Rendőr-főkapitányság csapata
 2. Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság csapata
 3. Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság csapata

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.