EUR: 317,74 Ft
CHF: 280,63 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Zalaegerszeg

Ismét trükköznek a tolvajok

Ismét megszaporodtak a trükkös lopások , az elmúlt hetekben több bejelentés érkezett Zalaegerszegről is. A bűncselekmények áldozatai zömmel 65 év felettiek. Sajnos az idősek és az átverést elszenvedők többsége anélkül engedi be a tömbházakba a kaputelefont megcsörgetőket, hogy megkérdezné azt, hogy ki szeretne bejönni a lépcsőházba.

A legtöbb idegen valamilyen szolgáltatóra hivatkozva kér bebocsátást, többletfizetésre hivatkozik, majd trükkös lopással nyúlja le áldozata vagyontárgyait. A rendőrök felhívják a figyelmet arra, hogy a szolgáltatók bejelentés nélkül soha nem jelentkeznek, túlfizetéskor a többletet postai úton vagy banki átutalással küldik.


– Ezek az átverések száz százalékban megelőzhetők lennének. Résen kell lenni, mert bárki áldozatául eshet ennek a bűncselekménytípusnak – mondta el Tóth László rendőr őrnagy, hozzátéve, hogy sajnos a rafinált tolvajok sokszor nagy összegekhez is hozzájutnak, viszonylag kis kockázattal. A zalaegerszegi rendőrök mindent elkövetnek, hogy ezeket az embereket kézre lehessen keríteni és felelősségre lehessen vonni, de nagy szükség van a lakosság éberségére, különösen figyelni kell az idős, egyedül élő ismerősökre, rokonokra. Fontos az is, hogy az idősek csak annyi készpénzt tartsanak otthon, amennyi feltétlenül szükséges!

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.