EUR: 322,76 Ft
CHF: 285,76 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Sport

Ismét van Európa-bajnok tornászunk

Dévai Boglárka aranyérmet nyert ugrásban a glasgow-i női torna Európa-bajnokság utolsó versenynapján. Húszéves várakozás után ülhetett fel ismét magyar tornász Európa trónjára.

– Az első ugrásom után annak is örültem, hogy nem estem el. Azt hittem, a dobogó sem lesz meg, mert tudtam, hogy többen is azonos szinten vannak velem, de szerencsére néhány ellenfelem is hibázott. Rettenetesen izgultam, nagyon rosszul voltam. Még mindig nem hiszem el, hogy húsz év után újra sikerült magyar aranyérmet nyerni – mondta a döntő után Dévai.


(MTI/EPA/Neil Hall)

A fiatal tornásznak elsőként kellett bemutatnia gyakorlatát a fináléban, ugrása mindkét alkalommal jól sikerült, de a leérkezés egyik esetben sem volt hibátlan. A folytatásban senkit nem büntetett levonással a zsűri, de nem is voltak olyan erősségű gyakorlatok, amilyent a magyar versenyző bemutatott.

Utoljára húsz éve, Varga Adrienn lett Európa legjobbja a sportágban, ő is ugrásban nyert. Dévai a magyar női tornasport harmadik Európa-bajnoka, összességében ez a sportág 18. magyar kontinensbajnoki aranyérme.

A magyarok a csapatverseny szombati döntőjében nyolcadikok lettek.

(MTI/EPA/Neil Hall)

Kapcsolódó Cikkek

 • Muszáj legyőzni a Chelsea-t!

  Muszáj legyőzni a Chelsea-t!

  Hazai pályán fogadja a MOL Vidi FC a Chelsea labdarúgócsapatát az Európa Liga csoportkörének utolsó fordulójában.

 • Bajnokokat nevelnek!

  Bajnokokat nevelnek!

  A Kézilabda Sport Akadémiánál nem azt tartják a legfontosabbnak, hogy minél több bajnokcsapatuk legyen a korosztályos bajnokságban.

 • Iniesta: Nem kommentálom Pelé szavait

  Iniesta: Nem kommentálom Pelé szavait

  Mivel a japán labdarúgó-bajnokság elsőosztályú küzdelmei véget értek, Andrés Iniesta a Vissel Kobe középpályása visszatért korábbi sikerei helyszínére, Barcelonába.