2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Sport

Ismét van Európa-bajnok tornászunk

Dévai Boglárka aranyérmet nyert ugrásban a glasgow-i női torna Európa-bajnokság utolsó versenynapján. Húszéves várakozás után ülhetett fel ismét magyar tornász Európa trónjára.

– Az első ugrásom után annak is örültem, hogy nem estem el. Azt hittem, a dobogó sem lesz meg, mert tudtam, hogy többen is azonos szinten vannak velem, de szerencsére néhány ellenfelem is hibázott. Rettenetesen izgultam, nagyon rosszul voltam. Még mindig nem hiszem el, hogy húsz év után újra sikerült magyar aranyérmet nyerni – mondta a döntő után Dévai.


(MTI/EPA/Neil Hall)

A fiatal tornásznak elsőként kellett bemutatnia gyakorlatát a fináléban, ugrása mindkét alkalommal jól sikerült, de a leérkezés egyik esetben sem volt hibátlan. A folytatásban senkit nem büntetett levonással a zsűri, de nem is voltak olyan erősségű gyakorlatok, amilyent a magyar versenyző bemutatott.

Utoljára húsz éve, Varga Adrienn lett Európa legjobbja a sportágban, ő is ugrásban nyert. Dévai a magyar női tornasport harmadik Európa-bajnoka, összességében ez a sportág 18. magyar kontinensbajnoki aranyérme.

A magyarok a csapatverseny szombati döntőjében nyolcadikok lettek.

(MTI/EPA/Neil Hall)

Kapcsolódó Cikkek