2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Külföld

Iszlamista akart robbantani Berlinben

Terrorelhárító egységek csaptak le tegnap Berlinben egy szélsőséges csecsen iszlamistára, aki a gyanú szerint pokolgépes merényletet akart végrehajtani a német fővárosban.
A kommandósok a 31 éves Magomed-Ali C. lakásában több mint három kilogrammnyi úgynevezett TATP-robbanóanyagot találtak, amely rendkívül érzékeny vegyület, ezért a „sátán anyja” elnevezéssel illetik. A német zsaruk egy franciaországi nyomozás során jutottak el Magomed-Ali C.-hez. Áprilisban a francia hatóságok fogták el a szír származású, francia állampolgárságú Clement B.-t és társát, Mahiedine M.-et. A két férfi lakásán robbanóanyagot, fegyvereket és az Iszlám Állam zászlaját is megtalálták.
Mint kiderült, a robbanóanyaggal Clement és Magomed-Ali közösen terveztek robbantásos merényletet Berlinben. A pokolgépet a csecsen gyártotta volna, de még 2016 őszén egy rendőri intézkedés zavarta meg a merényletre készülő terroristákat, Clement B. akkor utazott Berlinből Aachenen át Franciaországba.
Arra is fény derült, hogy Clement B. kapcsolatban állt azzal az Anis Amrival, aki 2016 decemberében teherautóval hajtott egy berlini karácsonyi vásár forgatagába, megölve 12 embert.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Pusztító Florence

  A nap képe: Pusztító Florence

  Emelkedett az Egyesült Államok keleti partvidékén pusztító Florence trópusi vihar halálos áldozatainak száma, közben Észak-Karolinán tornádók söpörtek végig.

 • Ezreket kapcsolt le az áramhálózatról egy macska

  Ezreket kapcsolt le az áramhálózatról egy macska

  Több, mit 7500 New Orleans-i ügyfelet kapcsolt le az áramellátásról egy kóbor macska, amikor az bejutott a szolgáltató telephelyére. Az áramszünet leginkább a város üzleti negyedét és néhány szomszédos környéket érintett, a közüzemi szolgáltató pedig egyelőre nem jött rá, hogy a cica mégis hogyan tudta megkerülni az állomás biztonsági eszközöket.

 • Eső tette milliárdossá a kertészkedő férfit

  Eső tette milliárdossá a kertészkedő férfit

  A virginiai Amelia Courthouse-ban élő Charles Martin azt állítja, hogy egy nyári égszakadásnak köszönheti, hogy kőgazdag lett. A mázlista férfi ugyanis azt állítja, hogy miután hazatért a munkából, nekilátott levágni a füvet háza körül, ám egy hirtelen jött eső keresztül húzta számításait.