EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 21., vasárnap
Dániel, Daniella

Külföld

Iszlamista akart robbantani Berlinben

Terrorelhárító egységek csaptak le tegnap Berlinben egy szélsőséges csecsen iszlamistára, aki a gyanú szerint pokolgépes merényletet akart végrehajtani a német fővárosban.
A kommandósok a 31 éves Magomed-Ali C. lakásában több mint három kilogrammnyi úgynevezett TATP-robbanóanyagot találtak, amely rendkívül érzékeny vegyület, ezért a „sátán anyja” elnevezéssel illetik. A német zsaruk egy franciaországi nyomozás során jutottak el Magomed-Ali C.-hez. Áprilisban a francia hatóságok fogták el a szír származású, francia állampolgárságú Clement B.-t és társát, Mahiedine M.-et. A két férfi lakásán robbanóanyagot, fegyvereket és az Iszlám Állam zászlaját is megtalálták.
Mint kiderült, a robbanóanyaggal Clement és Magomed-Ali közösen terveztek robbantásos merényletet Berlinben. A pokolgépet a csecsen gyártotta volna, de még 2016 őszén egy rendőri intézkedés zavarta meg a merényletre készülő terroristákat, Clement B. akkor utazott Berlinből Aachenen át Franciaországba.
Arra is fény derült, hogy Clement B. kapcsolatban állt azzal az Anis Amrival, aki 2016 decemberében teherautóval hajtott egy berlini karácsonyi vásár forgatagába, megölve 12 embert.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Riasztó sebességű a dachsteini gleccserolvadás

  Riasztó sebességű a dachsteini gleccserolvadás

  Riasztó sebességű és mértékű a dachsteini gleccserolvadás. Azonnali klímavédelmi intézkedésekre van szükség – állapította meg egy helyszíni szemle után Runi Anschober környezetvédelemért felelős felső-ausztriai politikus.

 • Ezért gyújtogatott a filmstúdióban

  Ezért gyújtogatott a filmstúdióban

  “Ellopták”, más szerző nevével használták fel a tettes novelláját, és ezért gyújthatta fel azt a kiotói filmstúdiót, amelynek lángoló épületében 33 ember lelte halálát, tíz pedig súlyosan megsérült – írta pénteken a japán sajtó.

 • Saját húgát verte baseballütővel agyba-főbe a migráns

  Saját húgát verte baseballütővel agyba-főbe a migráns

  Elképesztő indulattal ütötte nővére fejét egy baseballütővel egy 18 éves afgán fiú, aki azért rontott a 20 éves lányra Stuttgart egyik vasútállomásán, mert a lány nem azt a férfit szerette, akit az iszlám törvénykezés szerint élő családja szánt neki.