2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Külföld

Iszlamista akart robbantani Berlinben

Terrorelhárító egységek csaptak le tegnap Berlinben egy szélsőséges csecsen iszlamistára, aki a gyanú szerint pokolgépes merényletet akart végrehajtani a német fővárosban.
A kommandósok a 31 éves Magomed-Ali C. lakásában több mint három kilogrammnyi úgynevezett TATP-robbanóanyagot találtak, amely rendkívül érzékeny vegyület, ezért a „sátán anyja” elnevezéssel illetik. A német zsaruk egy franciaországi nyomozás során jutottak el Magomed-Ali C.-hez. Áprilisban a francia hatóságok fogták el a szír származású, francia állampolgárságú Clement B.-t és társát, Mahiedine M.-et. A két férfi lakásán robbanóanyagot, fegyvereket és az Iszlám Állam zászlaját is megtalálták.
Mint kiderült, a robbanóanyaggal Clement és Magomed-Ali közösen terveztek robbantásos merényletet Berlinben. A pokolgépet a csecsen gyártotta volna, de még 2016 őszén egy rendőri intézkedés zavarta meg a merényletre készülő terroristákat, Clement B. akkor utazott Berlinből Aachenen át Franciaországba.
Arra is fény derült, hogy Clement B. kapcsolatban állt azzal az Anis Amrival, aki 2016 decemberében teherautóval hajtott egy berlini karácsonyi vásár forgatagába, megölve 12 embert.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek