EUR: 323,27 Ft
CHF: 286,04 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Békéscsaba

Játékos fejlesztés – kutyákkal

A Dogland Terápiás Kutya Alapítvány egyre ismertebb Békéscsabán, hiszen a gazdi-kutya párosokat egyre több rendezvényre hívják, idén nyáron pedig a táborok során ismerkedhettek meg velük kicsik és nagyok.

Mint az az alapítvány honlapján is olvasható, a 2015-ben alakult szervezet célja a fogyatékkal élők segítése, fejlesztése és életük szebbé, színesebbé és mosolygósabbá tétele, valamint ép, óvodás és iskolás gyermekek fejlesztése. Az óvodáskorú kisgyermekek esetében a részképességek fejlesztése kiemelt feladat, mert ezek olyan alapvető képességek, amelyek segítségével kialakul a beszéd, a gondolkodás, továbbá ezek képezik az olvasás, írás, számolás és az adaptív (alkalmazkodó) viselkedés alapjait.


Tulajdonképpen ezen a fejlesztésen, a játékos tanuláson alapult a nyári táborok programja is, ami akkora sikert aratott, hogy már őszre is terveznek foglalkozásokat. Pálfi Péter habilitációs kutyakiképző, az alapítvány elnöke és Péli Henriett terápiás kutyafelvezető, az alapítvány kuratóriumi tagja mesélt a táborokról. Idén már harmadik alkalommal sikerült megszervezni a különböző programokat, már nemcsak a városból, hanem Szegedről és távolabbi településekről is hoztak gyerekeket.

Öt- és 15 éves kor között érkeztek a táborba azok, akik a nyári szünet egy részét a négylábú játszótársakkal szerették volna tölteni. Azon túl, hogy a kutyákkal különböző csapatjátékban vettek részt, a gyerekek önállóan is sokat fejlődtek. Többen érkeztek úgy, hogy eleinte idegenkedtek az állatoktól, de a hét végére ez a kezdeti félelem feloldódott. A szülők is arról számoltak be, hogy látják a változást, erre külön odafigyelnek a táboroztatók is, hogy elmondják a szülőknek, egy-egy játék során hogyan fejlődhet a gyerek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.