EUR: 323,10 Ft
CHF: 286,32 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Debrecen

Javul az autópálya-helyzetünk

Összesen 64 milliárd forint támogatás érkezik az Európai Uniótól a Debrecen és Újfalu közt épülő autópályára. Közel 200 millió eurót (mintegy 64 milliárd forintot) biztosít az EU a kohéziós forrásokból a Berettyóújfalu és Debrecen közötti autópálya-szakasz építésére – jelentették be Brüsszelben.

– Az Európai Unió által finanszírozott projekt lehetővé teszi a térség lakosai számára a gyorsabb és biztonságosabb közlekedést, illetve a gyorsabb áruszállítást, így új gazdasági és növekedési lehetőségeket teremt – közölte Corina Cretu regionális politikáért felelős uniós biztos.


Az M35-ös autópálya első szakaszát 2006-ban adták át, akkor 44 kilométer hosszú volt, s az M3-ast kötötte össze Debrecennel. A sztráda folytatását, a Debrecen és Berettyóújfalu közti szakaszt 2016 nyarán kezdték el építeni. Az M35-ös autópálya folytatását két ütemben készítik el. Az első ütemben az első öt kilométert építették meg, emellett elkészült a debreceni déli elkerülő út (481-es főút), ami az M35-ös új szakaszát köti össze a 47-es főúttal. Az elkerülőt és az M35-ös első új szakaszát tavaly decemberben átadták, így a délről érkező vagy délre tartó tranzitforgalomnak már van lehetősége megkerülni Debrecent.

A beruházás folytatódik, a második ütemben gőzerővel építik az M35-ös déli elkerülő és Berettyóújfalu közti 19 kilométeres szakaszát. A munkát a Hódút Kft. és a Duna Aszfalt Kft. végzi, a cégek 47 milliárd forintért nyerték el a megbízást. A beruházás része az M4-es autópálya első másfél kilométeres szakaszának megépítése is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.