EUR: 322,06 Ft
CHF: 285,23 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Székesfehérvár

Jazz Feszt viharos hangulatban

Július 30-a és augusztus elseje között két helyszínen szólt a muzsika késő délutántól kezdve, és csak éjfél körül telepedett a városra az éj csendje. Mits Gergő és Vörös Tamás ötödik éve szervezik a Jazz Fesztet, emlékezve a hajdani nagy sikerű Alba Regia Jazz Fesztiválra. Idén 12 csapat lépett fel, több stílust hallhattunk a népszerűbb, könnyebb jazztől a bravúros, virtuóz előadásokig. Úgy tűnik, a Feszt mellett lassan a feledés homályába merül a hajdani albás jazzfesztivál.

Váczi Esztert és Gajdos Tamást a Múzeum kertből a Bartók térre űzte az esőt. Ők nyitották az idei Jazz Fesztet Fotó: ÖKK

– Jó, hogy nem én mondom ki elsőnek ezt, köszönet érte. Bár tény, már gondoltam rá, hogy az öt éve tartó rendezvényeink lassan elérik az elődeink által rendezett fesztiválok sikerét, de természetesen tisztelettel beszélhetünk a múltról – vélte Mits Gergő.


Az idén a Múzeumkertben Váczi Eszter és Gátos Iván, a Muddy Shoes, a Vintage Dolls, a Dresch Quartet, a Horváth Cintia Quintet és a Sárik Péter Trió lépett fel.

A Bartók Béla téri nagyszínpadon Little G Weevil, a Dumbledore’s Army, Suba Attila & The Soulfood Band, a Federico Malaman Trio, a Syrius Legacy és a Malafede Trio By Federico Malaman zenélt örömmel.


Elmondhatjuk: az idei fesztivál viharosra sikeredett. Az eső sokszor riogatott, többször le is szakadt az ég. Amikor szárazon megúszta közönség a koncertet, akkor a siker volt viharos…

– Idén vízi jazzfesztivál volt. Szerencsére megoldottuk a problémát. Szerdán este a közönséget a könyvtár árkádjai alá ültettük le, a fedett színpadot megfordítottuk, így mindenki élvezhette a zenét, házibuli-hangulatban. Hétfőn, kedden telt ház volt a Múzeumkertben és a Bartók téren is. A kezdetek óta arra törekszünk, hogy a jazz ekkor és itt ne rétegnek szóló zene legyen, a funkys, popos hangulatú muzsikától a világzenén át a main streetig, a fúziós zenéig mutassunk be mindent. A Múzeumkertben a Dresch Quartet koncertjére nem fértek be többen, míg a Bartók téren rendre 1000 ember ült az ételek és a borok közé „szorítva”. A nagyszínpadon Suba Attiláék fergetegesek voltak, az olasz Federico Malaman Trio koncertjén majd szétszedték az utcát – értékelt Mits Gergő.

– A bor és zene jól megfér egymás mellett. Persze vannak műfajok, amelyek „kevésbé szeretik a bort”, de tavaly és idén is jó, hogy itt voltunk – fogalmazott Geszler Imre borász.

Figyelem! Folyt. köv. – egy év múlva!

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.