2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Külföld

Jeffrey Holland: Alig várom, hogy Budapesten legyünk

James és Ivy összejött, miután véget ért a Csengetett, Mylord? című sorozat – mondta a Lokálnak adott exkluzív interjúban a Jamest alakító Jeffrey Holland, aki szerint így folytatódott volna a történet. A népszerű brit színész a sorozat több szereplőjével együtt szeptemberben Budapestre látogat, hogy találkozzanak a legelszántabb magyar Mylord-rajongókkal.

– Akadnak arisztokraták vagy szolgálók a felmenői között? Miből merített a szerep megformálásakor?


– Nincsenek arisztokrata felmenőim, a nagymamám nővére viszont szolgálóként dolgozott. Saját tapasztalat híján sok kutatást kellett végeznem az adott időszak történelméről, ez segített megérteni egy ilyen ház működését, atmoszféráját.

– Milyen emlékei vannak a forgatásról, a kollégáiról?


– Mindannyian jóban voltunk, de Paul Shane, aki Alf Stokest játszotta, volt a legközelebbi barátom. Az Ivyt megformáló Su Pollarddal manapság is sokszor találkozunk, és telefonon beszélünk arról, hogy épp mi történik velünk.

– Azonosítják önt a szerepével? Hatással volt a karrierjére James?

– Nem annyira, mint Spike Dixon karaktere a Hi-de-Hi!-ból, amelyben szintén együtt játszottam Su Pollarddal és Paul Shane-nel. Mindazonáltal a Csengetett, Mylord? által ismertté vált a nevem, így több lehetőségem lett színházban játszani, bár nagyon szomorúak voltunk, amikor a széria véget ért, mert mindannyiunk számára nagyon különleges volt.

– Az angol humor alapja, hogy nevetünk az esendőségeinken. Miért működött ez ilyen jól a sorozatban?

– Az angolok szeretnek nevetni önmagukon és a gyengeségeiken. A sorozatban a humor forrása mindig az a helyzet volt, amelyben a karakterek váratlanul találták magukat, és attól működött, hogy kiválóan volt megírva.

– A rajongók között a mai napig vita tárgya, hogy Miss Poppy vagy Ivy lett volna a jó választás James számára. Ön mit gondol erről?

– Miss Poppy sohasem volt elérhető James számára az áthághatatlan társadalmi különbségek miatt. És mivel a sorozat végén közösen vendégházat nyitottak, úgy hiszem, Ivy és James egyre közelebb kerültek egymáshoz, idővel pedig boldog párkapcsolatban éltek.

– Mi a véleménye arról, hogy a sorozat még mindig népszerű Magyarországon, sőt valószínűleg sokkal népszerűbb, mint az Egyesült Királyságban?

– Megdöbbentő és egyben szívet melengető, hogy a Csengetett, Mylord? még mindig ennyire népszerű az országukban, sokkal inkább, mint itt, Angliában. Fogalmam sincs, mi lehet az oka, de el vagyok ragadtatva attól, hogy ez a helyzet, és alig várom, hogy Budapesten legyünk!

Kapcsolódó Cikkek