EUR: 323,13 Ft
CHF: 286,25 Ft
2018. december 12., szerda
Gabriella

Egyéb Pécs

Jeges gyümölccsel etetik Nyikolájt

Jeges gyümölccsel, jégtáblába fagyott hallal etetik az állatokat a pécsi állatkertben. A nagy melegre való tekintettel több kifutó tetejét árnyékolókkal láttak el, de olyan állat is van, akinek a lakhelyét napi 24 órában ventilátorral kell hűteni.
Fel-alá járkál kifutójában Nyikoláj, a nyolcéves barna medve. A meleget ő viseli a legnehezebben a pécsi állatkertben. A 140 kilós állat lakhelyét éjjel-nappal ventilátorral hűtik, de többször jeges gyümölcsöt és halat is kap, hogy elviselje a rekkenő hőséget.

Nikoláj kedvence a dinnye

– Egyrészt lekötjük, másrészt pedig hűsítjük, hogy a hőleadása megfelelő legyen. A nagy bundája miatt szüksége is van rá – mondja gondozója, Kriston Tibor.
De nemcsak a barna medve, hanem a fekete bundájú majmok, a gerezák is szenvednek a nagy melegtől.

Játszik a jéggel és a dobozzal Nikoláj


– Lesötétítjük az ablakokat, árnyékot csinálunk nekik, és folyamatosan szellőztetjük a lakhelyüket – mondja Nagy Norbert állatgondozó.

Nehezen viselik a hőséget a gerezák is

Az állatgondozók egyébként felhívják azon állattartók figyelmét is, akik otthon rágcsálókat tartanak, hogy rájuk is ugyanúgy oda kell figyelni, mint a kutyákra. Ha nem sötétítünk be és egész napra magukra maradnak a lakásban, ahol még a nap is érheti őket, akkor az akváriumban tartott állatok is könnyen elpusztulhatnak.

Kapcsolódó Cikkek