2019. február 24., vasárnap
Mátyás

Belföld

Jet ski-sek próbálják megmenteni a halakat

Hatalmas összefogásban igyekeznek elkerülni a helyiek a Piliscsaba és Tinnye határán található Garancsi-tóban élő halak a pusztulását.

Mint arról a Híradó.hu is beszámolt, a pilisvörösvári Nagy-tónál hétfőn hajnalban jelentek meg a víz felszínén az első haltetemek, azóta már csaknem 7 tonnát vittek el konténerekben.


Az eddigi információk szerint elképzelhető, hogy oxigénhiány okozta az állatok pusztulását.

Pár nappal később a Pilisvörösvártól nem messze található Garancsi-tó felszínén is egyre több haltetemet találtak.

Ezért a helyiek most mindent megtesznek, hogy ne következzen be a tömeges halpusztulás.

„Aggasztó jelek a Garancsi-tónál

Félő hogy megismétlődik a napokban Pilisvörösváron történt halpusztulás a Garancsi-tónál is egyre több haltetem lebeg a vízen. A élővilága valószínűleg oxigénhiányban szenved.

A Piliscsabai önkéntes tűzoltók, és Tinnye polgármestere kéri hogy aki a levegőztetésben Jet ski-vel vagy egyéb módon részt tud venni az jelentkezzen a Tűzoltóság számán: 06 30 991 3580‬.

Kérjük egy megosztással segítsen !” – írta közösségi oldalán Simon Gyula a piliscsabai Közrendvédelmi tanácsnok.

Kapcsolódó Cikkek

  • Új meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon

    Új meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon

    A lehulló meteorok pályájának kiszámítását és a becsapódó meteoritok megtalálását segíti az a kamerarendszer, amelynek első elemét a szakemberek március elején telepítik Mátraszentimre közelében, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) Konkoly-Thege Miklós Csillagászati Intézetének Piszkéstetői Obszervatóriumánál.

  • Kormánybiztos: A legsürgetőbb feladat a közterületek rendbetétele a Budai Várnegyedben

    Kormánybiztos: A legsürgetőbb feladat a közterületek rendbetétele a Budai Várnegyedben

    A legsürgetőbb feladat a közterületek, zöldfelületek, sétányok és utak rendbetétele a Budai Várnegyedben, aztán a folyamatban lévő beruházások befejezése – mondta Fodor Gergely, a várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztos a Mandinernek adott interjújában, amely szombaton jelent meg az internetes lapban.