2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Dunaújváros

Jobbnak bizonyult a Viborg

A dán női kézilabda-bajnokság bronzérmese, a Viborg együttese volt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ellenfele a Kohász Kupa nyitómérkőzésén. A házigazdák döntetlen félidő után kétgólos vereséget szenvedtek. 

A DKKA felkészülésének fontos állomását képezi a Kohász Kupa, amelyet hagyományosan augusztusban szervez meg az egyesület. A hazai rendezésű megmérettetésen általában nemzetközi mezőny vesz részt. Ezúttal a dán Viborg volt a Kohász ellenfele a torna első találkozóján. A bajnokságra való hangolódás során egy alkalommal már összemérte erejét a két gárda: ekkor a dunaújvárosiak bizonyultak jobbnak, a dániai meccsen két góllal, 23-21-re múlták felül a Viborgot. Ezúttal is jól kezdte a találkozót György László együttese, amely az első tíz perc után már 6-3-as vezetést dolgozott ki.


Döntetlen félidő után dán sikert hozott az első mérkőzés

Úgy tűnt azonban, ezek után magára talál a Viborg, amely a hazaiak időkérése ellenére is megfordította az állást, és nem sokkal a félidő vége előtt már 9-10-re vezetett. Még az első harminc perc vége előtt sikerült egyenlítenie a vendéglátóknak, így 10-10-es döntetlen mellett vonulhattak pihenőre a felek. Bár a második játékrész eleje is a Kohásznak sikerült jobban, ismét visszaesett teljesítményük a folytatásban, így hiába vezettek négy góllal is, a mérkőzés derekán már átvette a vezetést a dán együttes, amely a hajrát is jobban bírta, így végül 22-20 arányban megnyerte a mérkőzést a Viborg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.