2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb Dunaújváros

Jobbnak bizonyult a Viborg

A dán női kézilabda-bajnokság bronzérmese, a Viborg együttese volt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ellenfele a Kohász Kupa nyitómérkőzésén. A házigazdák döntetlen félidő után kétgólos vereséget szenvedtek. 

A DKKA felkészülésének fontos állomását képezi a Kohász Kupa, amelyet hagyományosan augusztusban szervez meg az egyesület. A hazai rendezésű megmérettetésen általában nemzetközi mezőny vesz részt. Ezúttal a dán Viborg volt a Kohász ellenfele a torna első találkozóján. A bajnokságra való hangolódás során egy alkalommal már összemérte erejét a két gárda: ekkor a dunaújvárosiak bizonyultak jobbnak, a dániai meccsen két góllal, 23-21-re múlták felül a Viborgot. Ezúttal is jól kezdte a találkozót György László együttese, amely az első tíz perc után már 6-3-as vezetést dolgozott ki.


Döntetlen félidő után dán sikert hozott az első mérkőzés

Úgy tűnt azonban, ezek után magára talál a Viborg, amely a hazaiak időkérése ellenére is megfordította az állást, és nem sokkal a félidő vége előtt már 9-10-re vezetett. Még az első harminc perc vége előtt sikerült egyenlítenie a vendéglátóknak, így 10-10-es döntetlen mellett vonulhattak pihenőre a felek. Bár a második játékrész eleje is a Kohásznak sikerült jobban, ismét visszaesett teljesítményük a folytatásban, így hiába vezettek négy góllal is, a mérkőzés derekán már átvette a vezetést a dán együttes, amely a hajrát is jobban bírta, így végül 22-20 arányban megnyerte a mérkőzést a Viborg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.