2018. december 12., szerda
Gabriella

Sport

Johanna kiütötte a pályáról Serenát

Serena Williams pályafutása legsúlyosabb vereségét szenvedte el San Joséban. A szülés után tavasszal visszatért teniszezőt 50 perc alatt 6:1, 6:0-ra verte a magyar származású, de brit színekben szereplő Johanna Konta.

 Profimedia, SIPA USA

A 27 esztendős magyar származású teniszező – tehát nekünk inkább Konta Johanna – jelenleg a 48. a világranglistán, de tavaly wimbledoni elődöntőjének köszönhetően még a negyedik helyen állt. A Silicon Walley Openen újra hozta múlt évi formáját, szinte levegőhöz sem hagyta jutni a 23-szoros egyéni Grand Slam-győztes amerikait. Kevesen gondolták, hogy néhány héttel a wimbledoni döntő után – ahol Angelique Kerber nyert – ennyire visszaesik. A 36 éves amerikai 1995 óta tartó profi karrierje során még soha sem kapott ki ilyen csúnyán.


– Johanna nagyon jól és magabiztosan játszott, különösen a második szettben, míg én kiegyensúlyozatlan voltam – nyilatkozta a vereség után Serena.

– Messze nem volt csúcsformában, s ezt ki tudtam használni – mondta a magyar szülők gyermekeként Ausztráliában született Kontra, aki az angol mellett természetesen magyarul is beszél.

Igazi sportcsaládból származik, nagyapja, Kertész Tamás a Fradi futballistájaként 1955-ben válogatott is volt, dédapja, Marschall József magyar és Európa-bajnok fogathajtó, az ügető egyik halhatatlanja.

Még egy jó hír San Joséból: Babos Tímea az első fordulóban párostársát, Kristina Mladenivicot verte 6:4, 6:2-re.

 Profimedia, SIPA USA

Kapcsolódó Cikkek