EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Sport

Jól fizet a Vidinek a Bajnokok Ligája-menetelés

Egyértelmű, hogy megéri a labdarúgó Bajnokok Ligájában tisztességgel helytállni, előrelépegetni, hiszen nagy összegekhez jutnak a klubok. A MOL Vidi a meneteléséért máris 462 millió forintot tehetett zsebre.

A Vidi 1-1-es döntetlent játszott idegenben a svéd Malmö ellen. Ez az eredmény reményt adhat a fehérváriaknak, ugyanis szerencsés esetben 90 perc választja el őket a BL-rájátszástól. A számokat böngészve kiderül, hogy igencsak jövedelmező menetelni a sorozatban.


A Vidi a selejtezők harmadik köréig jutott. Az első fordulóban a luxemburgi Dudelange-et ejtette ki, a másodikban a bolgár Ludogorecet, és ezzel a két sikerrel is egy halom pénzt keresett. Az UEFA pénzjutalmai alapján a Vidi első selejtezőkörös sikeréért mintegy 90 millió forintnyi összeget kap, míg a Ludogorec kiejtése után 122 milliót. A harmadik selejtezőkörös párharc sikeréért pedig mintegy 154 millió forintot fizet az UEFA, ha pedig a Vidi kiesik, akkor az Európa Liga rájátszásában folytathatja, amiért további 96 millió forintot adnak. Ez összesen 462 millió forint. Ha sikerül a BL-főtáblára kerülni, akkor pedig már csillagászatinak számító 4,9 milliárd forintot kap a klub.

Szóval Loic Nego idegenbeli gólja sokat érhet a visszavágón.


– Ez nem rossz eredmény, de még nem értük el a célunkat, a visszavágó előttünk van. Örülünk a döntetlennek, ráadásul idegenben gólt szereztünk, ami nagyon fontos lehet. A második mérkőzésen okosan kell játszanunk, akkor továbbjuthatunk – idézi a francia futballistát a vidi.hu

Malmö, 2018. augusztus 7.
Loic Nego, a Vidi FC (j) és Arnor Ingvi Traustason, a svéd Malmö játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén a Malmö Stadionban 2018. augusztus 7-én. A találkozó 1-1-es döntetlennel zárult. (MTI/EPA/Andreas Hillergren)

Juhász Roland is osztja csapattársa véleményét.

– Értékes gólt szereztünk. Azt éreztem, ha kicsit bátrabbak vagyunk, a győzelmet is megszerezhettük volna. Remélem, a visszavágón is jó hangulat lesz, a szurkolókkal együtt kiharcolhatjuk a továbbjutást. A szervezettség a kulcs, ha ezen az úton haladunk tovább, akkor eredményesek leszünk – mondta Juhász.

Malmö, 2018. augusztus 7.
Paulo Vinicius, a Vidi FC játékosa kezében egy pályára bedobott üveggel a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén a Malmö Stadionban 2018. augusztus 7-én. A találkozó 1-1-es döntetlennel zárult. (MTI/EPA/Andreas Hillergren)

A hangulat garantált lesz, hiszen a keddi felcsúti visszavágóra már az összes jegy elkelt.

Kapcsolódó Cikkek