2019. július 19., péntek
Emília

Egyéb Sopron

Jön a megújult Soproforno

Balázsi Anna és a Soproforno csapata két év kihagyás után indítja el újra népszerű rendezvénysorozatát baba mama programokkal kiegészülve. A XVI. Restaurant Day és Pinduri Design Vásár programnak új helyszín, az Esszencia Kávézó terasza ad otthont szeptember 8-án.

A Restaurant Day eddigi rendezvényei népszerűek voltak a helyiek körében
Fotó: Gazsovics Kriszitán

– A kis kihagyás ellenére is aktívan telt az elmúlt két évünk, hiszen a csapat négy babával bővült, így izgalmas időszak van a hátunk mögött. Viszont most láttuk elérkezettnek az időt, hogy újra nekilendüljünk a sütésnek-főzésnek – mesélte Balázsi Anna, a Soproforno oszlopos tagja, a rendezvény ötletgazdája.
A fiatal anyuka hozzátette, a vásár ideje alatt ismét a már jól ismert Soproforno csapatának ízorgiáiból kóstolhatnak az érdeklődök, amiért hozzájárulást fogadnak csak el!
– A Pinduri Design Vásár ötlete onnan jött, hogy a lányom születése előtt létrehoztam a Nalababa babamárkát, és örültem volna, ha személyesen is találkozhatnék a vásárlóimmal. Ezért gondoltam arra, hogy összefogom a helyi kézműves tervezőket, művészeket és meghívom őket is erre az eseményre.


A rendezvény sajátossága, hogy gasztronómiai különlegességekkel szolgálnak
Fotó: Gazsovics Krisztián

A vásár nagyon színesnek ígérkezik, hiszen a tervek szerint jelen lesznek Borosné Bognár Petra ékszerei, a Csimotaságok kreatív játékdoboz, a Flow Design ékszerek és henna, a KabalaKobold egyedi játékai, a Lapetra ékszerek, Lencsés Ágnes horgolt munkái, a Mamó kézimunkák, a Nalababa babakönyv és szülinapi plakátok, a Nicoart Glass & Wood ékszerek, a Szivárvány Színes Kuckó textilfigurái, valamint a Zöld Lélek-Vasati Design 3d origamiállatai.
Az új helyszín, az Esszencia Kávézó baba- és családbarát, hiszen pelenkázóval és gyermeksarokkal rendelkezik.
A Soproforno hat évvel ezelőtt tartotta meg először a Finnországból induló Restaurant Day Sopron rendezvényét hóban és fagyban, az Erzsébet kertben, azzal a céllal, hogy az arra járóknak kedveskedjen finomságokkal. A nagy sikerre való tekintettel született meg a csapat neve, amely az al forno olasz névből ered, tükrözve ezzel elhivatottságát a rendezvényszervezés, közösségi tevékenységek iránt. Azóta számos programmal jelentkeztek a tagok a városban, szeptember elején pedig ismét izgalmas délután várható!

XVI. Restaurant Day és Pinduri Design Vásár
Szeptember 8., 15–18 óra, Esszencia Kávézó

Finomak és egészségesek is: ilyen süteményeket kínáltak korábban
Fotó: Gazsovics Krisztián

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.