EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb Kecskemét

Jubileumi kiállítás a Cifrapalotában

A Bahget Iskander életművének jelentősebb állomásait szűk keresztmetszetben bemutató Iskander 75 című tárlat megtöltötte a Cifrapalota földszinti kiállítótermeit.

Az önkormányzat nevében Mák Kornél alpolgármester köszöntötte a Hetényegyházán élő, 75 éves alkotót kiállítása alkalmából. A képviselő-testület nevében Lévai Jánosné és Hörcsök Imre adott át ajándékot az ünnepeltnek. A termenként tematikusan összeállított képanyagot a kecskeméti gyökerekkel rendelkező Orosz István Kossuth-díjas grafikusművész ajánlotta a közönség figyelmébe.


A képviselő-testület nevében Lévai Jánosné és Hörcsök Imre (balra) köszöntötte Bahget Iskandert

Bahget Iskander szír származású fotóművész a hatvanas évek derekán, egyetemi hallgatóként érkezett Magyarországra. Megházasodott és Kecskeméten telepedett le. Kohó- és gépészmérnöki oklevelet szerzett, de már hallgató korától elsősorban a fotográfia érdekelte, a vizuális művészeteknek szentelte az életét.

A művésznek eddig 250 önálló kiállítása volt, és száznál több elismerés, köztük magas állami kitüntetések kísérik az életútját. Legnagyobb sikereit a hazai és arab környezetben fényképezett szociofotóival, illetve íróportréival aratta. Fényképezte az 1979-es legendás lakiteleki írótalálkozót is. Az emberi lét és a társadalom fontos kérdései érdeklik elsősorban. Nagy hatású sorozatot készített például az anyaságról.

A jubileumi kiállítás keresztmetszetet nyújt a tematikailag rendkívül gazdag életmű egészéről. A szeptember 10-ig látogatható kiállításról hosszabb összeállítást láthatnak a KTV keddi Múzsa magazinjában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.