2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Hódmezővásárhely

Kalózok foglalták el Mártélyt

A kalózokról szinte mindenkinek a tengereket, óceánokat járó rablóbanda jut eszébe. A vásárhelyi diákok azonban megmutatták, hogy a kalózok lehetnek aranyosak és segítőkészek is. A nemrég megtartott Kalózlányok, kalózfiúk elnevezésű táborban összesen 24 kisgyerek vett részt.

A tábort már hosszú évek óta megszervezik, a célja pedig nem a rombolás, hanem az együttműködés, a csoportépítés, a segítőkészség fejlesztése és természetesen a mókázás. Tóth Zsuzsanna és Tóthné Szabó Zita, a két szervező ügyelt arra, hogy az egy hét alatt számos élményt szerezzenek a kis kalózok. Megtanultak térképet olvasni és készíteni, kerékpártúrán vettek részt, strandoltak és különböző játékos vetélkedőkön mérték össze tudásukat.


Balázs Viktória, Csala Csenge és Dani Tatjána

A táborozókat Mártélyon kaptuk lencsevégre, ahol először a strand területén mókáztak, majd kipróbálták a Kalandpark játékait is. Balázs Viktória, Csala Csenge és Dani Tatjána elmondták, hogy a kedvenc programjuk a kincskeresés és a számháború volt. A kincskereséskor két csapatra lettek osztva. Az egyik csoport a szobában maradt és kincseket dugott el. A másik brigádnak ezeket kellett megtalálnia és megjelölni a térképen. A lányok a táborban ismerkedtek össze és egyből jó barátnők is lettek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.