2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Egyéb Hódmezővásárhely

Kalózok foglalták el Mártélyt

A kalózokról szinte mindenkinek a tengereket, óceánokat járó rablóbanda jut eszébe. A vásárhelyi diákok azonban megmutatták, hogy a kalózok lehetnek aranyosak és segítőkészek is. A nemrég megtartott Kalózlányok, kalózfiúk elnevezésű táborban összesen 24 kisgyerek vett részt.

A tábort már hosszú évek óta megszervezik, a célja pedig nem a rombolás, hanem az együttműködés, a csoportépítés, a segítőkészség fejlesztése és természetesen a mókázás. Tóth Zsuzsanna és Tóthné Szabó Zita, a két szervező ügyelt arra, hogy az egy hét alatt számos élményt szerezzenek a kis kalózok. Megtanultak térképet olvasni és készíteni, kerékpártúrán vettek részt, strandoltak és különböző játékos vetélkedőkön mérték össze tudásukat.


Balázs Viktória, Csala Csenge és Dani Tatjána

A táborozókat Mártélyon kaptuk lencsevégre, ahol először a strand területén mókáztak, majd kipróbálták a Kalandpark játékait is. Balázs Viktória, Csala Csenge és Dani Tatjána elmondták, hogy a kedvenc programjuk a kincskeresés és a számháború volt. A kincskereséskor két csapatra lettek osztva. Az egyik csoport a szobában maradt és kincseket dugott el. A másik brigádnak ezeket kellett megtalálnia és megjelölni a térképen. A lányok a táborban ismerkedtek össze és egyből jó barátnők is lettek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.