EUR: 323,45 Ft
CHF: 286,27 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Hódmezővásárhely

Kalózok foglalták el Mártélyt

A kalózokról szinte mindenkinek a tengereket, óceánokat járó rablóbanda jut eszébe. A vásárhelyi diákok azonban megmutatták, hogy a kalózok lehetnek aranyosak és segítőkészek is. A nemrég megtartott Kalózlányok, kalózfiúk elnevezésű táborban összesen 24 kisgyerek vett részt.

A tábort már hosszú évek óta megszervezik, a célja pedig nem a rombolás, hanem az együttműködés, a csoportépítés, a segítőkészség fejlesztése és természetesen a mókázás. Tóth Zsuzsanna és Tóthné Szabó Zita, a két szervező ügyelt arra, hogy az egy hét alatt számos élményt szerezzenek a kis kalózok. Megtanultak térképet olvasni és készíteni, kerékpártúrán vettek részt, strandoltak és különböző játékos vetélkedőkön mérték össze tudásukat.


Balázs Viktória, Csala Csenge és Dani Tatjána

A táborozókat Mártélyon kaptuk lencsevégre, ahol először a strand területén mókáztak, majd kipróbálták a Kalandpark játékait is. Balázs Viktória, Csala Csenge és Dani Tatjána elmondták, hogy a kedvenc programjuk a kincskeresés és a számháború volt. A kincskereséskor két csapatra lettek osztva. Az egyik csoport a szobában maradt és kincseket dugott el. A másik brigádnak ezeket kellett megtalálnia és megjelölni a térképen. A lányok a táborban ismerkedtek össze és egyből jó barátnők is lettek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.