EUR: 323,06 Ft
CHF: 284,02 Ft
2018. november 14., szerda
Aliz

Egyéb Hódmezővásárhely

Kánikula és pollenszezon

Augusztusban általában a kánikula napjait éljük. Ilyenkor javasolt úgy élni, mint ahogy a mediterrán vidékeken: az aktív időszakot reggelre és estére időzítsük, és napközben minél többet tartózkodjunk hűvös, légkondicionált helyiségben. Hódmezővásárhelyen a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ előtt felállított párakapu adhat enyhülést a nagy melegben. 

A lakásban is oda kell figyelni arra, hogy a szellőztetést az éjszakai és a hajnali órákra időzítsük. Ez nemcsak a hőmérséklet miatt fontos, hanem azért is, mert a pollenszint is ilyenkor a legalacsonyabb. Fontos, hogy a redőnyt és a zsalugátert is lehúzzuk, amennyiben van ilyen az ablakon.


Párakapu hűsíti a járókelőket a BFMK előtt

Fontos a nap elleni védekezés a szabadban, amit kalappal, napszemüveggel segíthetünk. A kiszáradás ellen is folyamatos készültségben kell lenni: ajánlott rendszeres folyadékbevitellel átsegíteni a szervezetet a meleg órákon. Fokozottan ügyelni kell arra, hogy a gyermekek se maradjanak folyadék nélkül, illetve se csemeténket, se házi kedvenceinket ne felejtsük az autóban, még akkor sem, ha árnyékban álltunk meg!

Nem csupán a nagy meleg és a kánikula van rossz hatással az ember szervezetére. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint 14 pollenfajta volt jelen augusztus első hetében a levegőben Csongrád megyében. A parlagfűre érzékenyeknek biztosan vannak allergén tüneteik, de az üröm, a csalánfélék, a kenderfélék és az útifű pollenje is jelen van a levegőben.

Kapcsolódó Cikkek