EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Zalaegerszeg

Kánikula Zalaegerszegen

Az elmúlt időszakban a városban kihelyezett hőmérők 35-38 fokot is mértek, több helyen találkozhatunk párakapukkal, és aki csak teheti, vízbe, árnyékba vagy légkondicionált helyiségbe menekül. A helyi strandok megtelnek, ezt bizonyította a strandok éjszakája népszerűsége is. Mindemellett a zalaegerszegi vasútállomáson ingyen ásványvizet biztosít utasainak a MÁV-Start 17 óráig. A mentők is sűrűbben járnak az utakon. Szukics, János a zalaegerszegi mentőállomás mentőtisztje lapunknak elmondta, hogy körülbelül 15 százalékkal emelkedett a betegszállítások száma, elsősorban szívpanaszok, ájulások és összeesések miatt riasztják őket.Tapasztalata alapján főleg az idősebb korosztály érintett, valamint azok, akik nem fogyasztottak kellő mennyiségű folyadékot a kánikulában. Ilyenkor a napi átlagos folyadékfogyasztás kétszeresére, azaz körülbelül öt literre van szüksége a szervezetnek, hogy pótolja az izzadással járó veszteséget. Az állatokat is megviseli a hőség, a négylábú házi kedvenceknél is elengedhetetlen a folyamatos folyadékpótlás, de nagyobb törődést igényelnek a madarak, a teknősök, sőt a díszhalak is. Vigyázzunk magunkra és egymásra!

 

Ha csak pár csepp is, de segít elviselni a hőséget a forró belvárosban

Kánikula, a szakemberek szerint minden évben + 1,5-2 fokot emelkedik a hőmérséklet Zalában is

Kánikula

15%-al többet hívják a mentőket a hőségben

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.