EUR: 332,47 Ft
CHF: 303,24 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb Zalaegerszeg

Kánikula Zalaegerszegen

Az elmúlt időszakban a városban kihelyezett hőmérők 35-38 fokot is mértek, több helyen találkozhatunk párakapukkal, és aki csak teheti, vízbe, árnyékba vagy légkondicionált helyiségbe menekül. A helyi strandok megtelnek, ezt bizonyította a strandok éjszakája népszerűsége is. Mindemellett a zalaegerszegi vasútállomáson ingyen ásványvizet biztosít utasainak a MÁV-Start 17 óráig. A mentők is sűrűbben járnak az utakon. Szukics, János a zalaegerszegi mentőállomás mentőtisztje lapunknak elmondta, hogy körülbelül 15 százalékkal emelkedett a betegszállítások száma, elsősorban szívpanaszok, ájulások és összeesések miatt riasztják őket.Tapasztalata alapján főleg az idősebb korosztály érintett, valamint azok, akik nem fogyasztottak kellő mennyiségű folyadékot a kánikulában. Ilyenkor a napi átlagos folyadékfogyasztás kétszeresére, azaz körülbelül öt literre van szüksége a szervezetnek, hogy pótolja az izzadással járó veszteséget. Az állatokat is megviseli a hőség, a négylábú házi kedvenceknél is elengedhetetlen a folyamatos folyadékpótlás, de nagyobb törődést igényelnek a madarak, a teknősök, sőt a díszhalak is. Vigyázzunk magunkra és egymásra!

 

Ha csak pár csepp is, de segít elviselni a hőséget a forró belvárosban

Kánikula, a szakemberek szerint minden évben + 1,5-2 fokot emelkedik a hőmérséklet Zalában is

Kánikula

15%-al többet hívják a mentőket a hőségben

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

    Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

    Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.