EUR: 323,46 Ft
CHF: 286,47 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Zalaegerszeg

Kánikula Zalaegerszegen

Az elmúlt időszakban a városban kihelyezett hőmérők 35-38 fokot is mértek, több helyen találkozhatunk párakapukkal, és aki csak teheti, vízbe, árnyékba vagy légkondicionált helyiségbe menekül. A helyi strandok megtelnek, ezt bizonyította a strandok éjszakája népszerűsége is. Mindemellett a zalaegerszegi vasútállomáson ingyen ásványvizet biztosít utasainak a MÁV-Start 17 óráig. A mentők is sűrűbben járnak az utakon. Szukics, János a zalaegerszegi mentőállomás mentőtisztje lapunknak elmondta, hogy körülbelül 15 százalékkal emelkedett a betegszállítások száma, elsősorban szívpanaszok, ájulások és összeesések miatt riasztják őket.Tapasztalata alapján főleg az idősebb korosztály érintett, valamint azok, akik nem fogyasztottak kellő mennyiségű folyadékot a kánikulában. Ilyenkor a napi átlagos folyadékfogyasztás kétszeresére, azaz körülbelül öt literre van szüksége a szervezetnek, hogy pótolja az izzadással járó veszteséget. Az állatokat is megviseli a hőség, a négylábú házi kedvenceknél is elengedhetetlen a folyamatos folyadékpótlás, de nagyobb törődést igényelnek a madarak, a teknősök, sőt a díszhalak is. Vigyázzunk magunkra és egymásra!

 

Ha csak pár csepp is, de segít elviselni a hőséget a forró belvárosban

Kánikula, a szakemberek szerint minden évben + 1,5-2 fokot emelkedik a hőmérséklet Zalában is

Kánikula

15%-al többet hívják a mentőket a hőségben

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.