EUR: 323,31 Ft
CHF: 286,20 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Nagykanizsa

Karatékák a Balatonban

A Balatonnál, sőt, a Balatonban is edzőtáboroztak a kanizsai karatékák. A nemzetközi mezőny egy hetet töltött együtt Balatonfenyvesen.

A táborban a Seigi-Do Karate Egyesület Zalaegerszeg, a Kime Shotokan Karate Egyesület Nagykanizsa és a német Yama Karate Do sportolói vettek részt. Felkészítésükben több mester, így Sensei Feszt Norbert 5. dan, Sensei Takács Krisztián 4. dan és Sensei Christian Push 3. dan is közreműködött.


A karatékák edzései komoly látványosságot is jelentettek (Fotó: Kime Shotokan Karate Egyesület)

A program meglehetősen kemény volt, hiszen napi két edzést vezényeltek a trénerek a karatékáknak, ám emellett jutott idő fürdőzésére és hajózásra is.

– A nagy meleg ismét becsalogatta a karatékákat a Balaton vizébe, így edzéseinknek nagy nézőközönsége volt – fogalmazott Sensei Feszt Norbert, a Kime Shotokan Karate Egyesület elnöke. – A vízi edzések egyébként megterhelőbbek, mint a normál tornatermi oktatások, a víz ellenállása, a nyári hőmérséklet és az extrém körülmények miatt.

A kitartó csapatból a tábor végén tízen tettek sikeres kyu övvizsgát.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.