2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Szolnok

Karcag díszpolgára lett Varga Mihály

Díszpolgári címet adományozott Karcag önkormányzata Varga Mihály pénzügyminiszternek a város képviselő-testületének ünnepi ülésén.

Az elismerés átadása előtt a tárcavezetőt méltatták. Ahogy elhangzott: Varga Mihály nyugodt, kiegyensúlyozott közszereplő, aki szót ért az egyszerű kunsági emberrel, de kiváló emberi és szakmai kapcsolatot képes kialakítani a nemzetközi pénzügyi világ vezetőivel.


A tárcavezető megköszönte a díszpolgári címet. Azt mondta: „Mindannyian jeles elődök utódai vagyunk, mi vagyunk a magyar állam. Az a dolgunk, hogy fenntartsuk, működtessük ezt az államot, és olyan formában adjuk át utódainknak, hogy ők is büszkék tudjanak lenni rá.”

Karcag városa 1991-ben alapította a díszpolgári címet azon szülöttei számára, akik munkájukkal tovább öregbítették a település hírnevét. Olyan neveket találunk ezen a listán, mint Avram Hershko (Herskó Ferenc) Nobel-díjas kémikus, Kántor Sándor Kossuth-díjas fazekasmester, Bellon Tibor egyetemi tanár és Gergely János Széchenyi-díjas akadémikus.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.