EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 23., szombat
Alfréd

Egyéb Szolnok

Karcag díszpolgára lett Varga Mihály

Díszpolgári címet adományozott Karcag önkormányzata Varga Mihály pénzügyminiszternek a város képviselő-testületének ünnepi ülésén.

Az elismerés átadása előtt a tárcavezetőt méltatták. Ahogy elhangzott: Varga Mihály nyugodt, kiegyensúlyozott közszereplő, aki szót ért az egyszerű kunsági emberrel, de kiváló emberi és szakmai kapcsolatot képes kialakítani a nemzetközi pénzügyi világ vezetőivel.


A tárcavezető megköszönte a díszpolgári címet. Azt mondta: „Mindannyian jeles elődök utódai vagyunk, mi vagyunk a magyar állam. Az a dolgunk, hogy fenntartsuk, működtessük ezt az államot, és olyan formában adjuk át utódainknak, hogy ők is büszkék tudjanak lenni rá.”

Karcag városa 1991-ben alapította a díszpolgári címet azon szülöttei számára, akik munkájukkal tovább öregbítették a település hírnevét. Olyan neveket találunk ezen a listán, mint Avram Hershko (Herskó Ferenc) Nobel-díjas kémikus, Kántor Sándor Kossuth-díjas fazekasmester, Bellon Tibor egyetemi tanár és Gergely János Széchenyi-díjas akadémikus.

Kapcsolódó Cikkek