EUR: 321,49 Ft
CHF: 281,87 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Szolnok

Karcag díszpolgára lett Varga Mihály

Díszpolgári címet adományozott Karcag önkormányzata Varga Mihály pénzügyminiszternek a város képviselő-testületének ünnepi ülésén.

Az elismerés átadása előtt a tárcavezetőt méltatták. Ahogy elhangzott: Varga Mihály nyugodt, kiegyensúlyozott közszereplő, aki szót ért az egyszerű kunsági emberrel, de kiváló emberi és szakmai kapcsolatot képes kialakítani a nemzetközi pénzügyi világ vezetőivel.


A tárcavezető megköszönte a díszpolgári címet. Azt mondta: „Mindannyian jeles elődök utódai vagyunk, mi vagyunk a magyar állam. Az a dolgunk, hogy fenntartsuk, működtessük ezt az államot, és olyan formában adjuk át utódainknak, hogy ők is büszkék tudjanak lenni rá.”

Karcag városa 1991-ben alapította a díszpolgári címet azon szülöttei számára, akik munkájukkal tovább öregbítették a település hírnevét. Olyan neveket találunk ezen a listán, mint Avram Hershko (Herskó Ferenc) Nobel-díjas kémikus, Kántor Sándor Kossuth-díjas fazekasmester, Bellon Tibor egyetemi tanár és Gergely János Széchenyi-díjas akadémikus.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.