2018. december 12., szerda
Gabriella

Egyéb XI.kerület

Kávé és quiche mellett bankolhatunk a Bartók Béla Boulevardon

A Bartók Béla út kulturális negyedének hangulatos és egyedi kávézói között van egy, amelyik egy bankfiókban működik. A Farmbistro hétköznap a közösségi bank nyitvatartási idejében várja a Bartók Béla út 34. szám alatt az ügyfeleket és mindazokat, akik tudatosan választják meg táplálékukat, és gondot fordítanak a fenntartható jövőre,  a természetes és az épített környezet védelmére.

Itt fair trade kávéból készül a latte és a kapucsínó, a helyi pék süti a szendvicsnek valót, és minden alapanyagot közeli termelőtől szereznek be. A magunk készítette ételeket akár haza is vihetjük, kizárólag minden lebomló csomagolásba kerül.


Ottjártunkkor Szibilla és Eszti beszélgetett egy kései ebéd kíséretében. A két egyetemista barátnő elmondta, azt beszélték meg, hogy direkt itt futnak össze egy kávéra, mert úgyis elintéznivalójuk van a bankban, és már a vizsgaidőszak eleje óta nem találkoztak.

– Azért választottam ezt a magyar közösségi bankot, mert itt fontos a társadalmi felelősségvállalás, és átláthatóságra törekednek az ügyfeleikkel szemben. Olyan közösségi teret akarnak létrehozni, ahol a környezetükért aktívan tenni akaró emberek találkozhatnak – mondta Eszti. A természetvédelmi mérnök szakos hallgató hozzátette, nagyon jó párt alkot a bank a Farmbistróval, amely szintén a tudatosság és a fenntarthatóság alapján működik, ennek nagyon örül és minden ilyen kezdeményezést támogat.


Kapcsolódó Cikkek