EUR: 318,26 Ft
CHF: 280,06 Ft
2019. február 19., kedd
Zsuzsanna

Egyéb Szeged

Keddtől rémálom a Tisza Lajos körút

Csak a Huszár Mátyás rakpart felé szabad közlekedni augusztus 21-től a Tisza Lajos körút Dugonics tér és Boldogasszony sugárút közti szakaszán. A forgalomváltozás miatt a tömegközlekedési útvonalak és megállók is módosulnak.

A június óta folyó rehabilitációs munkálatok miatt kedden a teljes forgalom elől lezárják a Tisza felőli sávot a Tisza Lajos körúton. A területre továbbra is csak az ott lakók, az áruszállítók, a taxik és a tömegközlekedési járművek hajthatnak be. A Boldogasszonyon át a Vitéz utcán lehet így a Petőfi sugárútra hajtani.


A Vitéz utcát ideiglenesen egyirányúsítják is, ezért a Petőfi sugárútról a Vitéz utcára már nem lehet befordulni, a Bécsi körút felől lehet kerülni a Boldogasszony sugárút felé. A 8-as és a 10-es troli, valamint a 20-as és a 74-es busz szintén a Vitéz utcán jár majd. A Vitéz utca 17–19. szám alatt megállókat is kijelöltek, hogy a Boldogasszony sugárútiakat kiváltsák. A Jókai utcáról az átjárhatóság megszűnik. A munkálatok várhatóan december 31-ig tartanak.

A Boldogasszony sugárúton az Aradi vértanúk teréről kivezető biciklisávot verték szét hetekkel ezelőtt a Vitéz utcáig. A szakaszt a munkálatok idejére kordonnal zárták el, ám a keskenyített gyalogosútvonal a Tisza Lajos körút felújításának helyszínére vezet, ahol körülbelül 30 centis gödörben, porban közelíthető meg a kiskörút. Akik nem megfelelően kondicionáltak és szeretnek veszélyesen élni, azoknak a kapaszkodásban egy erősáramú vezeték feliratú műanyag szalag segíthet, amit a zebra helyén húztak ki.

Kapcsolódó Cikkek