EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb Szeged

Keddtől rémálom a Tisza Lajos körút

Csak a Huszár Mátyás rakpart felé szabad közlekedni augusztus 21-től a Tisza Lajos körút Dugonics tér és Boldogasszony sugárút közti szakaszán. A forgalomváltozás miatt a tömegközlekedési útvonalak és megállók is módosulnak.

A június óta folyó rehabilitációs munkálatok miatt kedden a teljes forgalom elől lezárják a Tisza felőli sávot a Tisza Lajos körúton. A területre továbbra is csak az ott lakók, az áruszállítók, a taxik és a tömegközlekedési járművek hajthatnak be. A Boldogasszonyon át a Vitéz utcán lehet így a Petőfi sugárútra hajtani.


A Vitéz utcát ideiglenesen egyirányúsítják is, ezért a Petőfi sugárútról a Vitéz utcára már nem lehet befordulni, a Bécsi körút felől lehet kerülni a Boldogasszony sugárút felé. A 8-as és a 10-es troli, valamint a 20-as és a 74-es busz szintén a Vitéz utcán jár majd. A Vitéz utca 17–19. szám alatt megállókat is kijelöltek, hogy a Boldogasszony sugárútiakat kiváltsák. A Jókai utcáról az átjárhatóság megszűnik. A munkálatok várhatóan december 31-ig tartanak.

A Boldogasszony sugárúton az Aradi vértanúk teréről kivezető biciklisávot verték szét hetekkel ezelőtt a Vitéz utcáig. A szakaszt a munkálatok idejére kordonnal zárták el, ám a keskenyített gyalogosútvonal a Tisza Lajos körút felújításának helyszínére vezet, ahol körülbelül 30 centis gödörben, porban közelíthető meg a kiskörút. Akik nem megfelelően kondicionáltak és szeretnek veszélyesen élni, azoknak a kapaszkodásban egy erősáramú vezeték feliratú műanyag szalag segíthet, amit a zebra helyén húztak ki.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.