EUR: 323,02 Ft
CHF: 285,96 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Eger

Kerékpárral jár dolgozni a hatvani polgármester

Az elmúlt hetek kánikulájában több alkalommal kerékpárral ment újhatvani otthonából munkahelyére, a városházára Horváth Richárd, Hatvan polgármestere. Kíváncsiak voltunk, miért választja ezt a közlekedési formát – ő pedig készséggel válaszolt a kérdésünkre.

– Hatvanban nagyon sokan kerékpározunk, szóval ez nem egy túl különleges hír – mondta Horváth Richárd, majd hozzátette: sajnos Magyarországon még ritkaságszámba megy, hogy nagyobb városok polgármesterei munkába járáshoz is használják a kerékpárt.


A hatvani polgármester szerint mindennapos sporttevékenységként és a városi közlekedés környezetbarát, takarékos módjaként is nagyszerű közlekedési eszköz a kerékpár. Ezért a biciklizés fontosságáról való szócséplés helyett ő inkább jó példával jár elöl, és két kerékre pattan, amikor csak teheti. A Zagyva-parti város polgármestere egyúttal a Vasutas Települések Országos Szövetségének elnöke is, és mint a Lokál Extrának elmondta, e tisztségében is dolgozik azért, hogy minél jobb feltételeket teremtsenek a két legkörnyezetbarátabb közlekedési eszköz, a vonat és a kerékpár együttes használatához. A terve az, hogy városa ne csak kerékpárosbarát település legyen, hanem egyfajta kiindulópontja, bázisa az egyre népszerűbb biciklis turizmusnak.

– Hatvan komoly vasúti csomópont, ráadásul most újul meg és reményeink szerint gyorsul fel a Budapest–Hatvan vasútvonal. Egyre többen választják azt a megoldást, hogy Hatvanig vonattal hozzák el a kerékpárokat, majd városunk nevezetességeinek megtekintése után észak felé, a hegyekbe, vagy délre, Szolnok vagy éppen a Tisza-tó irányába indulnak egy a régiónk csodás tájait felfedező bringatúrára. Ehhez szeretnénk a lehető legjobb kiszolgálást biztosítani és elérni, hogy az egyre nagyobb számú hazai és külföldi kerékpáros turista minél több időt töltsön csodálatos városunkban, Hatvanban – mondta a polgármester.


Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.