EUR: 321,99 Ft
CHF: 285,28 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Nyíregyháza

Kerékpárút épül a tokaji hídon

Az Erzsébet királyné nevét viselő tokaji Tisza-híd a Nyíregyháza–Tokaj közötti kerékpárút folytatása lesz, és kapcsolatot alakít ki a Tokaj–Rakamaz–Bodrogkeresztúr térségben kiépülő kerékpárút-hálózattal. A beruházás során teljeskörűen megújul a híd.

A híd északi oldalán kerékpárút, déli oldalán gyalogjárda épül, az ehhez szükséges hídfőszélesítésekkel. A fejlesztés része továbbá a tokaji oldalon a 38. sz. főút és a 3838. j. út csatlakozási pontjánál található körforgalom pályaszerkezetének cseréje és a középsziget burkolása a hozzá tartozó vízelvezetés rekonstrukciójával együtt. A körforgalomban érintett közművek (közvilágítás, gázvezeték, vízvezeték, szennyvízvezeték) kiváltása, védelembe helyezése mellett a biztonságos kerékpáros és gyalogos közlekedés érdekében két új kerékpáros-gyalogos átvezetés is épül. A híd teljes hossza közel 231 méter.


A híd északi oldalán kerékpáros út, míg a déli oldalán gyalogjárda épül
MTVA/Bizományosi: Lehotka László

A beruházás munkaterületét a kivitelező július közepén átvette. A kivitelezés előreláthatóan augusztus közepén az ideiglenes forgalomterelés kiépítésével kezdődik, ezt követi a híd pályaszerkezetének ütemezett bontása és pályalemezének vizsgálata, ami 2018. szeptember közepére várható.

A fejlesztés a Felső-szabolcsi, Tokaji Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. és a Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést az A-Híd Zrt. végzi, nettó 949 millió forint értékben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.