EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Nyíregyháza

Kerékpárút épül a tokaji hídon

Az Erzsébet királyné nevét viselő tokaji Tisza-híd a Nyíregyháza–Tokaj közötti kerékpárút folytatása lesz, és kapcsolatot alakít ki a Tokaj–Rakamaz–Bodrogkeresztúr térségben kiépülő kerékpárút-hálózattal. A beruházás során teljeskörűen megújul a híd.

A híd északi oldalán kerékpárút, déli oldalán gyalogjárda épül, az ehhez szükséges hídfőszélesítésekkel. A fejlesztés része továbbá a tokaji oldalon a 38. sz. főút és a 3838. j. út csatlakozási pontjánál található körforgalom pályaszerkezetének cseréje és a középsziget burkolása a hozzá tartozó vízelvezetés rekonstrukciójával együtt. A körforgalomban érintett közművek (közvilágítás, gázvezeték, vízvezeték, szennyvízvezeték) kiváltása, védelembe helyezése mellett a biztonságos kerékpáros és gyalogos közlekedés érdekében két új kerékpáros-gyalogos átvezetés is épül. A híd teljes hossza közel 231 méter.


A híd északi oldalán kerékpáros út, míg a déli oldalán gyalogjárda épül
MTVA/Bizományosi: Lehotka László

A beruházás munkaterületét a kivitelező július közepén átvette. A kivitelezés előreláthatóan augusztus közepén az ideiglenes forgalomterelés kiépítésével kezdődik, ezt követi a híd pályaszerkezetének ütemezett bontása és pályalemezének vizsgálata, ami 2018. szeptember közepére várható.

A fejlesztés a Felső-szabolcsi, Tokaji Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. és a Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést az A-Híd Zrt. végzi, nettó 949 millió forint értékben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.