EUR: 331,08 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Egyéb Nyíregyháza

Kerékpárút épül a tokaji hídon

Az Erzsébet királyné nevét viselő tokaji Tisza-híd a Nyíregyháza–Tokaj közötti kerékpárút folytatása lesz, és kapcsolatot alakít ki a Tokaj–Rakamaz–Bodrogkeresztúr térségben kiépülő kerékpárút-hálózattal. A beruházás során teljeskörűen megújul a híd.

A híd északi oldalán kerékpárút, déli oldalán gyalogjárda épül, az ehhez szükséges hídfőszélesítésekkel. A fejlesztés része továbbá a tokaji oldalon a 38. sz. főút és a 3838. j. út csatlakozási pontjánál található körforgalom pályaszerkezetének cseréje és a középsziget burkolása a hozzá tartozó vízelvezetés rekonstrukciójával együtt. A körforgalomban érintett közművek (közvilágítás, gázvezeték, vízvezeték, szennyvízvezeték) kiváltása, védelembe helyezése mellett a biztonságos kerékpáros és gyalogos közlekedés érdekében két új kerékpáros-gyalogos átvezetés is épül. A híd teljes hossza közel 231 méter.


A híd északi oldalán kerékpáros út, míg a déli oldalán gyalogjárda épül
MTVA/Bizományosi: Lehotka László

A beruházás munkaterületét a kivitelező július közepén átvette. A kivitelezés előreláthatóan augusztus közepén az ideiglenes forgalomterelés kiépítésével kezdődik, ezt követi a híd pályaszerkezetének ütemezett bontása és pályalemezének vizsgálata, ami 2018. szeptember közepére várható.

A fejlesztés a Felső-szabolcsi, Tokaji Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. és a Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést az A-Híd Zrt. végzi, nettó 949 millió forint értékben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.