EUR: 323,10 Ft
CHF: 286,32 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Belföld

Kerítést bontana Szanyi kapitány

„A Magyarország déli határán húzódó kerítés valóságában és szimbolikájában egyaránt eltakarítandó. Tulajdonképpen ez a kerítés egy Auschwitz light” – jelentette ki Szanyi Tibor a horányi Duna-parton rendezett Baloldali Sziget Fesztiválon a hétvégén. Az MSZP EP-képviselője már egy éve is a kerítés lebontását szajkózta.

Tavaly szeptemberben, vagyis cirka egy éve az MSZP brüsszeli EP-képviselője, Szanyi Tibor azt mondta, már nincs szükség Magyarországon határkerítésre, mert szerinte az Európai Unió határvédelme nagyon jó. Ezért felszabdalná a kerítést, hogy a vadállatok szabadon járhassanak a határon. Észbontó ötletét most gyakorlatilag megismételte.

Úgy tűnik, a baloldali politikusok nem tanulnak, hiszen korábban is számtalan alkalommal tettek javaslatot a kerítés lebontására.Szanyi Tibor
MTI Fotó: Földi Imre

Kapcsolódó Cikkek

 • Gazdasági érdek, hogy több turista jöjjön Magyarországra

  Gazdasági érdek, hogy több turista jöjjön Magyarországra

  Magyarország bruttó hazai termékének (GDP) előállításából a turizmus egyre nagyobb részt vállal, ezért az országnak az a gazdasági érdeke, hogy az ide irányuló turistaforgalmat folyamatosan növelje – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az MTI-vel.

 • Főtáv: megkezdődött a budapesti hőgyűrű kiépítése

  Főtáv: megkezdődött a budapesti hőgyűrű kiépítése

  A fővárosi hőgyűrű kiépítése miatt Budapest több pontján is távhővezeték-építés és -bővítés zajlik, a beruházás célja, hogy a belső, sűrűn lakott városrészekben élők is hozzájuthassanak a távfűtéshez – közölte a Főtáv Zrt.

 • Kampányt indít a kormány a Soros-Sargentini-jelentéssel szemben

  Kampányt indít a kormány a Soros-Sargentini-jelentéssel szemben

  Széles körű tájékoztató kampányt indít a kormány, hogy mindenki előtt nyilvánvalóvá tegye: a Sargentini-jelentés hazugságokon alapul, és politikai nyomásgyakorlás céljából, a szabályokat felrúgva szavazta meg az Európai Parlament – írja szerdai számában a Magyar Idők.