EUR: 327,54 Ft
CHF: 301,72 Ft
2019. augusztus 20., kedd
István

Belföld

Kerítést bontana Szanyi kapitány

„A Magyarország déli határán húzódó kerítés valóságában és szimbolikájában egyaránt eltakarítandó. Tulajdonképpen ez a kerítés egy Auschwitz light” – jelentette ki Szanyi Tibor a horányi Duna-parton rendezett Baloldali Sziget Fesztiválon a hétvégén. Az MSZP EP-képviselője már egy éve is a kerítés lebontását szajkózta.

Tavaly szeptemberben, vagyis cirka egy éve az MSZP brüsszeli EP-képviselője, Szanyi Tibor azt mondta, már nincs szükség Magyarországon határkerítésre, mert szerinte az Európai Unió határvédelme nagyon jó. Ezért felszabdalná a kerítést, hogy a vadállatok szabadon járhassanak a határon. Észbontó ötletét most gyakorlatilag megismételte.

Úgy tűnik, a baloldali politikusok nem tanulnak, hiszen korábban is számtalan alkalommal tettek javaslatot a kerítés lebontására.Szanyi Tibor
MTI Fotó: Földi Imre

Kapcsolódó Cikkek

  • Óriási az érdeklődés az augusztus 20-i programokon

    Óriási az érdeklődés az augusztus 20-i programokon

    Rendkívüli események nélkül zajlanak az augusztus 20-ai rendezvények Budapesten, a programokra rekord számú látogatót várnak – közölte Kovács Zoltán államtitkár, az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője a Magyar ízek utcájában tartott sajtótájékoztatóján, Budapesten.

  • A NASA űrszondát küld a Jupiter Európé nevű holdjára

    A NASA űrszondát küld a Jupiter Európé nevű holdjára

    A NASA illetékesei megadták a hivatalos hozzájárulást ahhoz, hogy űrszondát küldjenek néhány év múlva a Jupiter Európé nevű holdjára, a jégkéreg borította holdat a lehető legnagyobb részletességgel akarják feltárni az amerikai űrkutatási hivatal tudósai.