2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Belföld

Keszthelyi Vivien megőrizte második helyét

Egy pálya, ami először került be a német túraautó-bajnokság (DTM) naptárába. Egy ország, ami napfényes időjárásáról híres, most mégis heves esővel lepte meg a versenyzőket. Egy történelmi lámpafényes futam, valamint Keszthelyi Vivien, aki nem adja könnyen a bajnokság második helyét.

Az olaszországi Misano World Circuit bár eddig nem szerepelt a DTM-ben, már az első itt megrendezett versenyekkel beírta magát a sorozat történelmébe. Az először megrendezett lámpafényes futam izgalmas kihívást jelentett Keszthelyi Vivien számára is, aki a GT4-es Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cupban az abszolút összetett tabella második helyéről várta a versenyhétvégét.


Viviennek Brands Hatch után ismét olyan pályán kellett helytállnia, ahol még nem versenyzett korábban, így a pénteki szabadedzések alatt számítani lehetett rá, hogy még ismerkedni fog Misano vonalvezetésével. Ehhez képest kellemes meglepetés volt, hogy az első szabadedzése után a 3. legjobb idővel tért vissza a boxutcába.

„Jól indul a hétvége, de óvatosan kell kezelni ezeket az eredményeket, hiszen még mindenki, mint én is, csak teszteli a pályát és a beállításokat. Az első időmérő lesz majd a vízválasztó, ott majd eldől, hogy egy óra alatt mennyire sikerült megismernem Misanót” – mondta a magyar versenyző már a második szabadedzés után, amelynek során a 6. helyen zárt.


Az első időmérőn sem kellett szégyenkeznie a 17 éves pilótának. A 4. leggyorsabb mért körrel kvalifikált a kora esti futamra, így a második sorból indulhatott. Szokásához híven jól kapta el a rajtot és egészen a verseny végéig stabilan tartotta pozícióját. Abszolútban a 4., a junior kategóriában 2. helyen ért célba.

Egy sima, egy fordított. A második nap már jóval több izgalmat tartogatott. Rögtön az időmérő edzésen jött az első meglepetés, ugyanis a harmadik kör után leszakadt az ég, aminek következtében a pálya alkalmatlanná vált az addigi gyorskörök idejének teljesítésére. Szerencsés helyzetbe kerültek azon versenyzők, akik rögtön az elején nekiveselkedtek legjobb idejük megautózásának, Vivien azonban a másik tábort gyarapította és végül a 9. helyen regisztráltatta magát az esti, lámpafényes futamra.

A magyar versenyző ismét jól kapta el az egyébként kaotikusra sikerült rajtot és egy kör után már három pozíciót javítva a 6. helyen állt. Ezen a versenyen viszont nehezebb dolga volt. Az első kanyarban megsérült a bal hátsó kereke, ennek következtében Viviennek fokozottan kellett figyelnie, hogy pozícióját védve behozza az autót a célba. Végül sikeresen vette ezt az akadályt is és a 6. helyen zárta első lámpafényes futamát az Audi R8-assal.

„A második versenynap sokkal több fordulatot hozott, mint az első. Az időmérőn a negyedik körben már állt a víz a pályán, így neki sem tudtam fogni a gyorskörömnek. A versenyen a hátsó futóművel akadt gondom, de szerencsére ez nem volt végzetes és sikerült pontokat szereznem, ami sokat számíthat a végelszámolásnál. Örülök, hogy egy ilyen viszontagságos hétvégét is átélhettem. Az eső, a sár, a lámpafényes futam mind új tapasztalatokkal gazdagított, amiket a későbbiekben az előnyömre fordíthatok” – összegezte Vivien a vasárnapi eseményeket.

A fiatal túraautó-versenyző újabb értékes pontokat gyűjtött Olaszországban és továbbra is az abszolút összetett tabella 2. helyén áll, mindössze egy versenyhétvégével a bajnokság vége előtt. Az utolsó állomás két hét múlva a Nürburgring lesz, ahol az utóbbi hetekben szerzett tapasztalatokkal felvértezve zárhatja az idényt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Óriásit megy a hazai GDP

  Óriásit megy a hazai GDP

  A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) naptárhatással kiigazított adatai szerint Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 5 százalékkal nőtt az idei harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva.

 • Hazudni tanít migránsokat a sorosista NGO – Videó!

  Hazudni tanít migránsokat a sorosista NGO – Videó!

  Rejtett kamerás felvételen mesélte el egy kanadai dokumentumfilmesnek Ariel Ricker, az Olaszországban Soros pénzéből migránsokat simogató Advocates Abroad vezetője, hogyan tanítják meg hazudni és szerepet játszani az oda érkező migránsokat, akik az így szerzett tudással képesek átverni az EU határellenőrző rendszerét.

 • Staudt ügyében is nyomoz a NAV

  Staudt ügyében is nyomoz a NAV

  A Nemzeti- Adó és Vámhivatal az ügyészség utasítására már Magyarországon is nyomozást rendelt el abban az ügyben, melynek a feljelentés szerint Staudt Gábor az egyik elkövetője.