2019. július 19., péntek
Emília

Egyéb Békéscsaba

Készül az új évadra a BRSE

Augusztus elején kezdték meg a munkát a Békéscsabai Röplabda SE eddig hazaérkezett játékosai, a terhelés és az edzésmunka pedig azóta csak fokozódott. A lányokkal dolgozó szakemberek eddig elégedettek az eredményekkel.

Az új játékosok és a stábtagok bemutatásával kezdődött a 2018/2019-es szezon, majd Baran Ádám klubelnök és Kormos Mihály szakmai igazgató fogalmazta meg elvárásait, ismertette a következő hetek programját. A lányok ezután munkába is álltak, a frissen érkezett erőnléti edző, Karolj Ferenc vezetésével. Baran Ádám úgy véli, elégedettek lehetnek, hiszen a terveknek és a klub koncepciójának megfelelően zajlott a stáb és a jelenleg 13 fős keret kiválasztása, összeállítása. Ksenija Ivanovic és Lucija Mlinar hazája válogatottjával készül az Eb-selejtezőkre, ők szeptember első hetében csatlakoznak – tájékoztatott a klub.


Kormos Mihály pozitívan értékelte a felkészülés első szakaszát. – Jó hangulatban kezdtük a felkészülésünket, a jelenlegi, 13-as keretből 11-en voltak jelen. A napi csaknem 4,5 óra edzés általában két részből állt. A labdás edzéseken az alap technikai elemek gyakorlásán van még most nagy hangsúly, míg a kondiedzőnk, Karolj Ferenc elkezdte építeni lányainkat, amire lehet alapozni a későbbiekben. Szisztematikusan felépített röplabda specifikus kondicionális feladatokkal bombázta a csapatot. Az első héten 11 edzést abszolváltunk, csak pozitívan tudok nyilatkozni a hozzáállásról. Vasárnapra kaptak a lányok egy nap szabadságot, aztán hétfőn egy fokozattal magasabbra kapcsoltunk.

A második etapról Leiszt Máté számolt be: – Az első napokban egyből belevágtunk a közepébe, hiszen a lányok korábban egyéni edzésterv szerint dolgoztak már. A második héten a terveknek megfelelően fokoztuk a tempót, ami már napi közel 6 óra munkát jelentett. A felkészülés ezen szakaszában még mindig Karolj Ferenc erőnléti edzőnk munkája játssza a főszerepet, aki napi szinten egyéni röplabda-specifikus feladatokkal látja el a lányokat, kiemelt hangsúlyt szánva a sérülések megelőzésére is. Ez ebben az időszakban kiemelten fontos tényező, hiszen a szezon közben négy fronton is harcolunk. Külön öröm látni, hogy a lányok az edzés előtt pluszfeladatokat kérnek tőle, hogy még inkább meg tudják erősíteni azokat az izmokat, ahol korábban sérülésük volt.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.