EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Békéscsaba

Készül az új évadra a BRSE

Augusztus elején kezdték meg a munkát a Békéscsabai Röplabda SE eddig hazaérkezett játékosai, a terhelés és az edzésmunka pedig azóta csak fokozódott. A lányokkal dolgozó szakemberek eddig elégedettek az eredményekkel.

Az új játékosok és a stábtagok bemutatásával kezdődött a 2018/2019-es szezon, majd Baran Ádám klubelnök és Kormos Mihály szakmai igazgató fogalmazta meg elvárásait, ismertette a következő hetek programját. A lányok ezután munkába is álltak, a frissen érkezett erőnléti edző, Karolj Ferenc vezetésével. Baran Ádám úgy véli, elégedettek lehetnek, hiszen a terveknek és a klub koncepciójának megfelelően zajlott a stáb és a jelenleg 13 fős keret kiválasztása, összeállítása. Ksenija Ivanovic és Lucija Mlinar hazája válogatottjával készül az Eb-selejtezőkre, ők szeptember első hetében csatlakoznak – tájékoztatott a klub.


Kormos Mihály pozitívan értékelte a felkészülés első szakaszát. – Jó hangulatban kezdtük a felkészülésünket, a jelenlegi, 13-as keretből 11-en voltak jelen. A napi csaknem 4,5 óra edzés általában két részből állt. A labdás edzéseken az alap technikai elemek gyakorlásán van még most nagy hangsúly, míg a kondiedzőnk, Karolj Ferenc elkezdte építeni lányainkat, amire lehet alapozni a későbbiekben. Szisztematikusan felépített röplabda specifikus kondicionális feladatokkal bombázta a csapatot. Az első héten 11 edzést abszolváltunk, csak pozitívan tudok nyilatkozni a hozzáállásról. Vasárnapra kaptak a lányok egy nap szabadságot, aztán hétfőn egy fokozattal magasabbra kapcsoltunk.

A második etapról Leiszt Máté számolt be: – Az első napokban egyből belevágtunk a közepébe, hiszen a lányok korábban egyéni edzésterv szerint dolgoztak már. A második héten a terveknek megfelelően fokoztuk a tempót, ami már napi közel 6 óra munkát jelentett. A felkészülés ezen szakaszában még mindig Karolj Ferenc erőnléti edzőnk munkája játssza a főszerepet, aki napi szinten egyéni röplabda-specifikus feladatokkal látja el a lányokat, kiemelt hangsúlyt szánva a sérülések megelőzésére is. Ez ebben az időszakban kiemelten fontos tényező, hiszen a szezon közben négy fronton is harcolunk. Külön öröm látni, hogy a lányok az edzés előtt pluszfeladatokat kérnek tőle, hogy még inkább meg tudják erősíteni azokat az izmokat, ahol korábban sérülésük volt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.