2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Egyéb Hódmezővásárhely

Két keréken hódítják meg Európát

Farkas Gábor és Barta Zsolt földet, vizet meghódítottak már babettáikkal, több ezer kilométert tettek meg a kismotorokkal. Megjárták az Adriát, a Fekete-tengert, legutóbb pedig a Balti-tengerig motoroztak el. 

A szatymazi Farkas Gábor és a hódmezővásárhelyi Barta Zsolt Gál Péterrel együtt járja a vidéket. Mindhárman hatalmas babettaszakértők. Szükség is van a tudásukra, hiszen a 30 év körüli járgányokon rendre elromlik valami egy-egy hosszabb túra folyamán. Az már jónak számít, ha egy nap csak egyszer kell szerelni a kismotorokat.


Legutóbb a Balti-tengerig ment szélben, hidegben babettáival Barta Zsolt és Farkas Gábor.

Elképesztő látványt nyújtanak önmagukban is a masinák. Rengeteg változtatást hajtottak végre az évek folyamán a babettáikon. Az ülés az egyik legfontosabb: ahhoz, hogy több órát kibírjanak a nyeregben, ki kellett cserélni az eredeti ülőalkalmatosságot. Most egy egészen kényelmes van a helyén. De található a gépszörnyön italtartó, ládika, duda és persze rengeteg díszítő elem is.

Jövőre Görögországot veszik be a fiúk.

A fiúk megjárták már az Adriát, eljutottak a Fekete-tenger partjára, és legutóbb – amit csak Farkas Gábor és Barta Zsolt teljesített – egy Balti-tengeri túrát hajtottak végre. Utóbbi volt eddig a leghosszabb expedíció: 3400 kilométert tettek meg babettával. Útjuk során érintették Ausztriát, Lengyelországot, Szlovákiát, Csehországot és Németországot. Itt azonban nem állnak meg. Nagy álmuk, hogy egészen Gibraltárig elguruljanak, és onnan eljussanak Afrikába. Ez azonban nagyon nagy igénybevétel lenne, így egyelőre várat magára. Jövőre Görögországot célozzák meg, és egy-egy ilyen túra során a fővárost is beveszik, így 2019-ben Athént sem hagyhatják ki.


Kapcsolódó Cikkek

 • Újraéled a legendás cukrászda

  Újraéled a legendás cukrászda

  Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.

 • Nagyüzem a Haladásnál

  Nagyüzem a Haladásnál

  Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

 • Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  A Hunyadi utca mellett nemrég a Szapáry, a Bihari, a Keselyű, a Bikszádi, a Könyves Kálmán és a Szénégető utca is szilárd burkolatot kapott.