EUR: 323,11 Ft
CHF: 286,07 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Hódmezővásárhely

Két keréken hódítják meg Európát

Farkas Gábor és Barta Zsolt földet, vizet meghódítottak már babettáikkal, több ezer kilométert tettek meg a kismotorokkal. Megjárták az Adriát, a Fekete-tengert, legutóbb pedig a Balti-tengerig motoroztak el. 

A szatymazi Farkas Gábor és a hódmezővásárhelyi Barta Zsolt Gál Péterrel együtt járja a vidéket. Mindhárman hatalmas babettaszakértők. Szükség is van a tudásukra, hiszen a 30 év körüli járgányokon rendre elromlik valami egy-egy hosszabb túra folyamán. Az már jónak számít, ha egy nap csak egyszer kell szerelni a kismotorokat.


Legutóbb a Balti-tengerig ment szélben, hidegben babettáival Barta Zsolt és Farkas Gábor.

Elképesztő látványt nyújtanak önmagukban is a masinák. Rengeteg változtatást hajtottak végre az évek folyamán a babettáikon. Az ülés az egyik legfontosabb: ahhoz, hogy több órát kibírjanak a nyeregben, ki kellett cserélni az eredeti ülőalkalmatosságot. Most egy egészen kényelmes van a helyén. De található a gépszörnyön italtartó, ládika, duda és persze rengeteg díszítő elem is.

Jövőre Görögországot veszik be a fiúk.

A fiúk megjárták már az Adriát, eljutottak a Fekete-tenger partjára, és legutóbb – amit csak Farkas Gábor és Barta Zsolt teljesített – egy Balti-tengeri túrát hajtottak végre. Utóbbi volt eddig a leghosszabb expedíció: 3400 kilométert tettek meg babettával. Útjuk során érintették Ausztriát, Lengyelországot, Szlovákiát, Csehországot és Németországot. Itt azonban nem állnak meg. Nagy álmuk, hogy egészen Gibraltárig elguruljanak, és onnan eljussanak Afrikába. Ez azonban nagyon nagy igénybevétel lenne, így egyelőre várat magára. Jövőre Görögországot célozzák meg, és egy-egy ilyen túra során a fővárost is beveszik, így 2019-ben Athént sem hagyhatják ki.


Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.