2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Dunaújváros

Kétnapos augusztális két helyszínen

Kétnapos programmal készülnek a szervezők az augusztus 20-i nemzeti ünnepre Dunaújvárosban. A rendezvények már augusztus 19-én, vasárnap elkezdődnek. A színpadi műsorok mellett sportesemények is várják az érdeklődőket. 

Augusztus 19-én a Pentele Klubház ad otthont a dunaújvárosi augusztális programjainak: délután négy órakor Szent István-napi ünnepi megemlékezés nyitja meg a rendezvényt, majd kevéssel fél öt előtt a Pentelei Kéknefelejcs Dalkör és a Magyarok Kórusa lép fel, amit az új kenyér megszentelése és az aratóbál követ. Másnap, augusztus 20-án már a Szalki-szigeten folytatódik a rendezvény: délelőtt tíz órától a Dunaújvárosi Fúvósok Egyesülete, fél tizenegytől Farkas Erik színművész műsorát láthatják a kilátogatók.


A Spartan Cheerleaders is fellép majd az augusztálison (archív fotó: Spartan SE)

Tizenegy órától a Vasas Táncegyüttes lép színpadra, fél tizenkettőtől pedig Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere mond beszédet, amit az ünnepi kenyérszentelés és a kenyér megszegése követ. Délután egy órától Juhos Melinda, fél kettőtől a Wesley-Da Capo iskola, két órától Barkóczi Gyula műsora kerül sorra. Délután fél háromtól a Spartan Cheerleaders bemutatója, délután negyed négytől pedig a Szent István-kupa eredményhirdetése következik, majd háromnegyed négytől Hotel Mentol Party, délután öt órától pedig Varga Miklós műsora. Negyed héttől Merényi Ákos és Czimermann Kitti lép fel a Szalki-sziget színpadán, este hét órától pedig a rockzene egyik hazai legendája, a P. Mobil zenekar ad koncertet. Este kilenckor a hagyományos ünnepi tűzijáték, fél tíztől a Tom Stormy Duo szórakoztatja a közönséget. Egész nap játszóház, légvár, trambulin és vidámpark várja a gyermekeket, míg a felnőttek gasztronómiai különlegességeket ízlelhetnek meg: a grillételek, a kenyérlángos és a kürtős kalács mellett bor- és pálinkakóstoló várja az érdeklődőket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.