2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Dunaújváros

Kétnapos augusztális két helyszínen

Kétnapos programmal készülnek a szervezők az augusztus 20-i nemzeti ünnepre Dunaújvárosban. A rendezvények már augusztus 19-én, vasárnap elkezdődnek. A színpadi műsorok mellett sportesemények is várják az érdeklődőket. 

Augusztus 19-én a Pentele Klubház ad otthont a dunaújvárosi augusztális programjainak: délután négy órakor Szent István-napi ünnepi megemlékezés nyitja meg a rendezvényt, majd kevéssel fél öt előtt a Pentelei Kéknefelejcs Dalkör és a Magyarok Kórusa lép fel, amit az új kenyér megszentelése és az aratóbál követ. Másnap, augusztus 20-án már a Szalki-szigeten folytatódik a rendezvény: délelőtt tíz órától a Dunaújvárosi Fúvósok Egyesülete, fél tizenegytől Farkas Erik színművész műsorát láthatják a kilátogatók.


A Spartan Cheerleaders is fellép majd az augusztálison (archív fotó: Spartan SE)

Tizenegy órától a Vasas Táncegyüttes lép színpadra, fél tizenkettőtől pedig Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere mond beszédet, amit az ünnepi kenyérszentelés és a kenyér megszegése követ. Délután egy órától Juhos Melinda, fél kettőtől a Wesley-Da Capo iskola, két órától Barkóczi Gyula műsora kerül sorra. Délután fél háromtól a Spartan Cheerleaders bemutatója, délután negyed négytől pedig a Szent István-kupa eredményhirdetése következik, majd háromnegyed négytől Hotel Mentol Party, délután öt órától pedig Varga Miklós műsora. Negyed héttől Merényi Ákos és Czimermann Kitti lép fel a Szalki-sziget színpadán, este hét órától pedig a rockzene egyik hazai legendája, a P. Mobil zenekar ad koncertet. Este kilenckor a hagyományos ünnepi tűzijáték, fél tíztől a Tom Stormy Duo szórakoztatja a közönséget. Egész nap játszóház, légvár, trambulin és vidámpark várja a gyermekeket, míg a felnőttek gasztronómiai különlegességeket ízlelhetnek meg: a grillételek, a kenyérlángos és a kürtős kalács mellett bor- és pálinkakóstoló várja az érdeklődőket.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.