EUR: 325,80 Ft
CHF: 296,47 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Sport

Kétt szett után: Fucsovics–MTSZ 1:1

Fucsovics Márton minapi Facebook-bejegyzése viszályt szült. Pedig néhány hónapja még teljes egyetértésben állt egymás mellett a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) és a sikeres szériában lévő játékos.

A világranglista 41. helyén álló Fucsovics arról írt, hogy fejetlenség van a szövetségben és nem biztosítottak a feltételek a további sikeres szerepléshez. A problémák tisztázása helyett annyi jutott vissza hozzá, hogy ha nem tetszik neki a helyzet, nem kell játszania a Csehország elleni Davis Kupa-mérkőzésen. Ráadásul nincs jó viszonyban Köves Gábor szövetségi kapitánnyal. Az ügyben Fucsovics mellé állt mestere, Sávolt Attila is, aki szerint komoly gondok vannak.


A szövetség is reagált az eseményekre: a közleményből kiderül, hogy Fucsovics menedzselését 2015-től idén júliusig az MTSZ végezte, így lett Sávolt Fucsovics edzője, akinek fizetését a szövetség állja. A szövetség július 31-ig 69 575 000 forintot bocsátott Sávolt rendelkezésére. A tréner a ranglistazáráskor elért eredmény függvényében további prémiumot kap. Sávolt a nyáron a sikerekre hivatkozva kiemelkedő pénzjutalmat kért és egy vezetői pozíciót a szövetségben. Az elnökség nem látta indokoltnak a kérést. Az állásfoglalás szerint a profik pénzdíjaihoz és szponzori bevételeihez képest a szövetség támogatása elenyésző. Az MTSZ továbbra is minden segítséget megad ahhoz, hogy Babos Tímea és Fucsovics kimagasló eredményeket érjen el.

Kívülállóként nehéz ítéletet hozni, csak az biztos, hogy a harmadik szett még izgalmasabbnak – vagy szomorúbbnak? – ígérkezik.

EPA/MARK LYONS

Kapcsolódó Cikkek