EUR: 323,17 Ft
CHF: 287,31 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Belföld

Kezdődik a távhőrendszer korszerűsítse Kaposváron

Korszerűsítik és bővítik a távhőrendszert Kaposváron, a jövő év végéig tartó, 3,4 milliárd forintos beruházás kivitelezése kedden kezdődik – közölte az önkormányzat környezetfejlesztési igazgatója hétfőn.

Kovács Katalin sajtótájékoztatón elmondta: a távhőhálózatra tizennyolc új fogyasztó, köztük számos közintézmény csatlakozik, lehetőséget nyújtva az olcsóbb üzemeltetésre, a légszennyezettség csökkentésére.


A fejlesztés ugyanakkor a somogyi megyeszékhely belvárosának több pontján részleges útlezárással és forgalmirend-változással jár, a lakosság az utinform.kaposvar.hu internetes oldalon juthat részletes közlekedési információkhoz – tette hozzá.

Kovács Tamás, a kivitelező konzorcium vezetője, a Szabadics Zrt. vezérigazgatója arról szólt, hogy a munkálatok keretében kicserélnek 1,5 kilométernyi elöregedett távhővezetéket, építenek 2,5 kilométernyi újat, és húsz hőközpontot felújítanak.

Az önkormányzat korábbi tájékoztatása szerint az európai uniós pályázati támogatást élvező projektnek része egy 10 és egy 5 megawatt teljesítményű, faapríték tüzelésű melegvízkazán üzembe helyezése a Kanizsai utcai fűtőmű területén. A több földgázüzemű kazánt kiváltó berendezések által termelt hőt új, földbe fektetett vezetékpáron táplálják be a távhőhálózatba.

Vida Zotmund, a Kaposvári Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója elmondta: Kaposváron a távhőrendszeren keresztül 7 ezer háztartást, valamint 300 közületi fogyasztót látnak el hőenergiával.

A kaposvári távhőszolgáltatás ára a legolcsóbbak között van Magyarországon, köszönhetően a folyamatos fejlesztéseknek – jegyezte meg a vezérigazgató.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagy Viktor: A lelkiismeret nem a lúzereké

  Nagy Viktor: A lelkiismeret nem a lúzereké

  Épp a Legyetek jók, ha tudtok próbáján értük utol Nagy Viktort, az Újszínházban színpadra állított Bizánc rendezőjét. A darab kapcsán beszélgettünk lelkiismeretről, bátorságról és lúzerségről és arról, hogy miért aktuális ma is Konstantin császár története, és az miért mutat túl napjaink muszlim-kérdésén.

 • Sportos Télapók

  Sportos Télapók

  Télapónak öltözött futók lepték el hétvégén Budapestet, ahol a tizenötödik alkalommal rendezték meg a jótékonysági Mikulás Kocogás versenyt.

 • Maul Pincészet – D’Art Maul 2016 Magnum

  Maul Pincészet – D’Art Maul 2016 Magnum

  A pince tulajdonosa ezt a bort azoknak ajánlja, akik művészi módon húzzák ki a dugót a palackból, úgy kínálják , mint ajándékot az érzékeknek és elegáns mozdulattal forgatják a poharat.

 • Tovább nő a családok támogatása

  Tovább nő a családok támogatása

  Jövőre minden eddiginél több forrást fordít a kormány a családokra, és további jelentős lépések várhatók, amennyiben a magyar emberek a nemzeti konzultáción megerősítik a kormány elképzeléseit.