EUR: 323,61 Ft
CHF: 287,34 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Szekszárd

Kiadványban tisztelegnek az I. világháború hősei előtt

A Szekszárd Alsóvárosi Római Katolikus Közhasznú Egyesület egy kiadvánnyal szeretne tisztelegni az első világháborús hősök előtt. Éppen ezért egy olyan projekten dolgoznak, amelynek során összegyűjtenék a környékbeli családok hagyatékaiból a háborús fotókat, levelezéseket, dokumentumokat. Bárki, aki szívesen segítene, megteheti azzal, hogy megosztja akár már digitalizált emlékeit a szervezőkkel. Kérik, hogy augusztus 20-ig tegyék ezt meg.

A tervek szerint az idei megemlékezésre – amelyet az I. világháborúban elesett katonák tiszteletére állított emlékműnél rendeznek – már elkészül a kiadvány Illusztráció: Nagy Nándor

 

– Az egyesület az első világháború lezárásnak 100. évfordulójára kezdeményezi, hogy gyűjtsük össze a még fellelhető családi fotókat, levelezéseket, emlékeket egy könyvben. Ezt kiadva tisztelegjünk szüleink, nagyszüleink, dédszüleink áldozata előtt. Célkitűzésünkben eddig is sokan segítettek nekünk, és eddig mintegy 600 személy legfontosabb adatait, fényképeit, harctéri naplóját, hadifogolynaplóját, számos levelet sikerült összegyűjteni. Szeretnénk egy olyan kiadványt létrehozni, ami az emlékezés könyve lenne. A kiadvány tervezett megjelenési időpontja november másodika, a Hősök napja lenne. Kérünk mindenkit, segítse munkánkat és állítsunk közösen emléket elődeinknek – fogalmazott dr. Szabó Géza, a készülő kiadvány egyik szerzője.


Hozzátette, hogy aki tudna segíteni ebben a gyűjtésben, az augusztus 20-ig teheti ezt meg, felvéve a kapcsolatot a Szekszárd Alsóvárosi Római Katolikus Közhasznú Egyesülettel.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.