EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Külföld

Kim Dzsong Un nagyon pipa a bevezetett szankciók miatt

Keményen bírálta pénteken Kim Dzsong Un az országa ellen bevezetett nemzetközi szankciókat, az észak-koreai vezető “rabló” büntetőintézkedéseknek nevezte őket egy épülő tengerparti turistaközpontban tett látogatásakor – jelentette a KCNA észak-koreai hírügynökség.

Kim Dzsong Un a felesége és több magas rangú kormány- és párttisztségviselő kíséretében kereste fel a Vonszan-Kalma idegenforgalmi központot, és találkozott a létesítményt építő munkásokkal. Nem rejtette véka alá a szankciók miatti elégedetlenségét.


“Egy ilyen roppant nagy építkezési kampány, mint amilyen a Vonszan-Kalma tengerparti turistaövezetben folyik, demonstrálja az erőteljes szembenállást az ellenséges erőkkel, amelyek megpróbálják megfojtani a népünket rabló szankciókkal és blokáddal. Ez élethalálharc a párt tekintélyének védelmében, a nép boldogságáért” – mondta Kim. Kifejtette, hogy ha e nehéz időkben sikerül befejezni a nagyszabású beruházását, “az egész világ látni fogja a párt, a hadsereg és a nép” egységét.

Kim Dzsong Un egyben arra adott utasítást, hogy 2019. október 10-éig, a Munkapárt megalakulásának évfordulójáig fejezzék be a munkát.


Az idegenforgalmi központ a Kelet-koreai-öböl partján, a Kalma-félszigeten épül, négy kilométeres strandja mentén szállodákat, parkokat és csatornákat építenek.

Észak-Korea ellen a legszigorúbb nemzetközi szankciók vannak érvényben, amelyek pénzügyi, kereskedelmi, fegyverszállítási és exportkorlátozásokat foglalnak magukba. A szankciókat többször, legutóbb tavaly december 22-én szigorította az ENSZ Biztonsági Tanácsa, tovább korlátozva az országba irányuló olaj- és olajszármazék exportját, elrendelve a külföldön dolgozó észak-koreai vendégmunkások kiutasítását 24 hónapon belül.

Egyes vélemények szerint a szankciók hatására döntöttek úgy a phenjani vezetők, hogy véget vetnek az atomfegyver- és rakétakísérleteknek. Kim Dzsong Un az elmúlt hónapokban kétoldalú találkozókat bonyolított le a kínai, a dél-koreai és az amerikai elnökkel, ami korábban elképzelhetetlen volt. Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un június 12-ei szingapúri csúcstalálkozója óta a phenjani média híradásaiban rendszeresen bírálja a szankciókat, de ritkán fordul elő, hogy maga Kim Dzsong Un teszi ezt, ráadásul ilyen hevesen.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek